Διαμαρτυρία από τον ‘Ταρζάν’

Η Κίνηση Πολιτών για τα Αιολικά Δ.Ε. Κτημενίων & Φουρνάς, μαζί με άλλες συλλογικότητες, συναντήθηκαν στη τοποθεσία Βρύση Ζαχαράκη, γνωστή κι ως ‘Ταρζάν’, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στις περιοχές Βουλγάρα και Κερασιά Αγράφων. Με σύνθημα: ‘‘Μπορεί να μην είχε λιακάδα. Είχε όμως ελευθερία, είχε αλληλεγγύη και αποφασιστικότητα!’’, πάνω από πενήντα φίλοι της Βουλγάρας, άνθρωποι των γύρω χωριών, των τοπικών συλλόγων και των κινημάτων, εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών δεν κατάφεραν να φτάσουν στην κορυφή της Βουλγάρας όπως είχε προγραμματιστεί, αλλά διατύπωσαν την αντίθεσή τους άκαμπτοι. 

«Δεν είμαστε του χεριού τους! Δεν θα αφήσουμε τη χαρά στους φερόμενους «επενδυτές» να κατακρεουργήσουν τα βουνά μας και τα παρθένα δάση. Η σκόνη του καιρού και οι ποικίλες, τεχνητές ή όχι, κρίσεις δεν μας πτοούν. Και η κατακλείδα όλων των ομιλιών ήταν η αλληλεγγύη ο συντονισμός και η ενημέρωση των κατοίκων των χωριών. Η ολόπλευρη ενημέρωση, η γνώση και η επιστημονική τεκμηρίωση ότι τα έργα αυτά προκαλούν πολύ περισσότερα προβλήματα από αυτά που προσπαθούν να λύσουν, είναι ένας οδηγός και ένα σημαντικό εργαλείο στον αγώνα μας. Σημαία στα χέρια της ελεύθερης σκέψης και της λογικής. Δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε για το δίκιο και το σωστό. Να βγούμε στα βουνά, στα χωριά, στις πόλεις, στους δρόμους να φωνάξουμε∙ και ούτε βήμα πίσω! Και σήμερα θα ‘ταν άστοχο να φεύγαμε έτσι:  άνθρωποι που «διελύθησαν ησύχως….», δίχως μια φωτογραφία και δίχως ένα σύνθημα και μια κραυγή:  «ΛΕΥΤΕΡΑ ΒΟΥΝΑ ΧΩΡΙΣ ΑΙΟΛΙΚΑ!», ήταν όσα δήλωσε η Κίνηση Πολιτών.

Στη διαμαρτυρία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σαρωνικού και μέλος του Δικτύου των Δημάρχων κατά των ανεμογεννητριών Πέτρος Φιλίππου, ο Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Λαυρεωτικής και πρώην Δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Καρπενησίου και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Φουρνά Γεωργία Γκαρίλα, ο πρώην βουλευτής Θωμάς Κώτσιας, εκπρόσωποι και μέλη των Συλλόγων: Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Καρδίτσας, Πεζοπορικός Φυσιοδιφικός Σύλλογος Καρπενησίου, Σύλλογος των Απανταχού Φουρνιωτών «Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ», Σύλλογος των Φουρνιωτών Λαμίας «ΤΟ ΖΑΧΑΡΑΚΙ», Σύλλογος Κλειτσιωτών Ν. Φθιώτιδος «Ο ΑΓΙΟΣ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ», Μορφωτικός Σύλλογος Βαθύλακκου «Η ΚΟΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ», Σύλλογος των Απανταχού Αηδονοχωριτών Ν. Καρδίτσης, Σύλλογος Απανταχού Ρεντινιωτών Καρδίτσας, εκπρόσωποι και μέλη των Κινημάτων: Δίκτυο Φορέων και Πολιτών για την προστασία των Αγράφων, Κίνηση Πολιτών για την Προστασία του Ευρυτανικού Περιβάλλοντος, Κίνηση Πολιτών για τα Αιολικά στις ΔΕ Φουρνά και Κτημενίων, Κίνηση Πολιτών για την Προστασία της Οίτης, Πρωτοβουλία για την Προστασία της Ορεινής Δυτικής Φθιώτιδας, Κίνηση για την Προστασία των Νησίδων του Αιγαίου, Πρωτοβουλία για την Υπεράσπιση της Οίτης και της Γραμμένης Οξυάς, Ανοιχτή Συνέλευση ενάντια στην Πράσινη Ανάπτυξη και στα Αιολικά στα Άγραφα,  Πρωτοβουλία Αθήνας για την προστασία των Αγράφων.