Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Ψυχογιός, το νέο παιδικό βιβλίο και 2ο για το 2021, της Ράνιας Μπουμπουρή, με τίτλο «Ο Αίσωπος και οι μύθοι του». Η εικονογράφηση είναι της Χρύσας Σπυρίδωνος και πρωταγωνιστές των 64 σελίδων του βιβλίου είναι το λιοντάρι και ο ποντικός, ο ψεύτης βοσκός, η χελώνα και ο λαγός, ο τζίτζικας κι ο Βοριάς και ο Ήλιος.

‘‘Αλήθεια, παιδιά, το ξέρατε ότι ο Αίσωπος ήταν δούλος; Κι ότι πολλούς από τους μύθους του τους σκαρφίστηκε δουλεύοντας σκληρά απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ; Άραγε, πώς κατάφερε ένας δούλος να γίνει γνωστός στα πέρατα του κόσμου, να φιλοξενείται στα παλάτια των πιο σπουδαίων βασιλιάδων και να μιλάμε για αυτόν μέχρι σήμερα;’’. Τις απαντήσεις θα τις βρείτε στο βιβλίο αυτό, μαζί με πέντε υπέροχους μύθους του Αισώπου.

Αυτή είναι η περίληψη του βιβλίου και αυτή τη φορά η επιτυχημένη και πολυγραφότατη Καρπενησιώτισσα συγγραφέας, καταπιάνεται με πέντε από τους ωραιότερους μύθους του Αισώπου και τους αποδίδει έμμετρα και με τον γνωστό παραστατικό της τρόπο, που δημιουργεί δυνατές εικόνες όταν διαβάζεις τις σελίδες του βιβλίου. Φυσικά και σ’ αυτό το βιβλίο της Ράνιας Μπουμπουρή υπάρχει μέσα από τους μύθους που επέλεξε, όπως και σε όλα της τα βιβλία, το έμμεσο διδακτικό στοιχείο, αυτή τη φορά για παιδιά ηλικίας 4-6 ετών.