Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και τηρουμένων των υγειονομικών μέτρων γιορτάστηκε φέτος η μέρα των Θεοφανείων στη Γέφυρα Επισκοπής, μια γέφυρα που ενώνει τους Δήμους Αγρινίου – Αγράφων, τους Νομούς Αιτ/νιας – Ευρυτανίας, τις Περιφέρειες Στερεάς και Δυτ. Ελλάδας και τις Ιερές Μητροπόλεις Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου και Καρπενησίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας σε όλα τα παραλίμνια χωριά, ο Αρχιερατικός Επίτροποι Αγράφων π. Ευάγγελος Φεγγούλης και οι εφημέριοι Αγίου Βλασίου π. Κ. Κοντογιώργος και Ψηλοβράχου π. Ευάγγελος Καρτσακάλης και ο ιεροψάλτης κ. Νικόλαος Μακεδόνας, τέλεσαν στο μέσον της Γέφυρας την καθιερωμένη τελετή του καθαγιασμού των υδάτων, ρίπτοντας τον Τίμιο Σταυρό στη Λίμνη Κρεμαστών.

Το Σταυρό, βούτηξαν και έπιασαν στα παγωμένα νερά της λίμνης, 4 τολμηροί νεαροί που έλαβαν την μεγάλη ευλογία και καταχειροκροτήθηκαν από τον κόσμο που ήταν πάνω στη Γέφυρα.

Στη συνέχεια οι ιερείς ευλόγησαν την βασιλόπιτα που προσφέρθηκε στους παρευρισκόμενους.

Στην Τελετή, παραβρέθηκαν οι Πρόεδροι Ψηλοβράχου και Επισκοπής κ.κ. Αθανάσιος Βλάχος και Ευάγγελος Γ. Φεγγούλης και κάτοικοι των παραλίμνιων χωριών.