Ο Βουλευτής Ευρυτανίας καταγγέλλει περίπτωση εκπαιδευτικού που απέχει από τη θέση του στη Γρανίτσα για πολλά χρόνια

2135

Ερώτηση στη Βουλή για το θέμα

Για την πολυετή αδικαιολόγητη αποχή εκπαιδευτικού από τα καθήκοντά του σε σχολείο της Ευρυτανίας, κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, ο Βουλευτής Ευρυτανίας, Κώστας Κοντογεώργος. Συγκεκριμένα αναφέρεται σε εκπαιδευτικό διορισμένο στο Γυμνάσιο της Γρανίτσας του Δήμου Αγράφων, αφήνοντας αιχμές για κυβερνητικές ευθύνες και καλύψεις. Η ερώτηση του κ. Κοντογεώργου έχει ως εξής:


«Κύριε Υπουργέ,


Σύμφωνα με το άρθρο 83 του Συντάγματος και το άρθρο 16 παρ.1Α, του Νόμου 1558/1985, οι Υπουργοί έχουν υπό την εποπτεία τους την Ανώτατη Δ/νση των Υπηρεσιών η οποία υπάγεται στο Υπουργείο το οποίο προΐστανται και κατευθύνουν, συντονίζουν, εποπτεύουν και ελέγχουν την δράση τους καθώς και των υπαγομένων σε αυτούς υπαλλήλων και δημοσίων λειτουργών.


Στην προκειμένη περίπτωση, υπάλληλος του Υπουργείου σας, καθηγητής Μέσης Εκπαίδευσης, πρώην Δήμαρχος Καισαριανής και μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος διορίσθηκε το 1992 στο Γυμνάσιο Αγράφων Ευρυτανίας και το 1994 μετατέθηκε στο Γυμνάσιο Γρανίτσας Ευρυτανίας, ουδέποτε υπηρέτησε στην παραπάνω θέση ούτε μία ημέρα και αγνοείται η τύχη του.


Πληροφορίες μας λένε ότι όλο αυτό το διάστημα μισθοδοτείται από το Υπουργείο σας, σαν μην συμβαίνει τίποτα.


Επειδή η αδικαιολόγητη αποχή από την εκτέλεση των καθηκόντων κάθε δημοσίου υπαλλήλου είναι σοβαρό πειθαρχικό παράπτωμα, σύμφωνα με το άρθρο 107 παρ.1ι του υπαλληλικού κώδικα.


Επειδή στην συγκεκριμένη περίπτωση συντρέχουν οι προϋποθέσεις της οριστικής παύσης, σύμφωνα με το άρθρο 109 παρ.1η,2 και 2η.


Επειδή η όλη υπόθεση αποπνέει οσμή σκανδάλου και παραβίασης κάθε έννοιας νομιμότητας,


ΕΡΩΤΑΣΘΕ Κύριε Υπουργέ


1.Ειναι αλήθεια όλα τα παραπάνω σχετικά με τον σύντροφό σας, πρώην Δήμαρχο Καισαριανής;


2.Είναι αλήθεια ότι τόσο το πρωτοβάθμιο όσο και το δευτεροβάθμιο πειθαρχικό Συμβούλιο του Υπουργείου σας επέβαλε την ποινή της έγγραφης επίπληξης, κατά παράβαση κάθε έννοιας νομιμότητας;


3.Είναι αλήθεια ότι ο εν λόγω σύντροφός σας εισέπραξε μισθούς από το Υπουργείο σας για διάστημα δέκα και πλέον ετών, χωρίς να προσφέρει ούτε μια ώρα τις υπηρεσίες του;


4. Είναι αλήθεια ότι ο εν λόγω σύντροφός σας, παραμένει ακόμη υπάλληλος του Υπουργείου σας και αν ναι που υπηρετεί;»