Σε πυρετό προετοιμασίας οι 122 μαθητές της Ευρυτανίας

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου 2021 ξεκινούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων και των Εσπερινών, δίνοντας όπως κάθε χρόνο πρώτο το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας. Τις υπόλοιπες μέρες οι υποψήφιοι θα ακολουθήσουν τα μαθήματα για κάθε μία από τρεις ομάδες προσανατολισμού που έχουν επιλέξει.

Συγκεκριμένα τη Δευτέρα 6 Ιουνίου θα εξετασθούν τα Αρχαία, τα Μαθηματικά και η Βιολογία, την Τετάρτη 8 Ιουνίου, τα Λατινικά, η Χημεία και η Πληροφορική και την Παρασκευή10 Ιουνίου, η Ιστορία, η Φυσική και η Οικονομία. Από την άλλη οι υποψήφιοι των Επαγγελματικών Λυκείων θα ξεκινήσουν την Πέμπτη 2 Ιουνίου με τα Νέα Ελληνικά και το Σάββατο 4 Ιουνίου με τα μαθηματικά. Στη συνέχεια θα εξετασθούν στα μαθήματα της ειδικότητάς τους. Ειδικότερα, την Τρίτη 7 Ιουνίου θα εξεταστούν σε: Ανατομία – Φυσιολογία II, ΑΟΘ, Δίκτυα Υπολογιστών και Αρχές Βιολογικής Γεωργίας, την Πέμπτη 9 Ιουνίου τα  Αρχιτεκτονικό Σχέδιο, Ναυτικό Δίκαιο, Ηλεκτροτεχνία 2 και Ιστορία Σύγχρονης Τέχνης. Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα εξεταστούν ταΥγιεινή, Προγραμματισμός Υπολογιστών, ΑΟΔ και Στοιχεία Μηχανών, την Τρίτη 14 Ιουνίου τα Ηλεκτρικές Μηχανές, Σύγχρονες Γεωργικές Επιχειρήσεις, Ναυτικές Μηχανές και Ναυσιπλοΐα ΙΙ. Τέλος την Πέμπτη 16 Ιουνίου θα εξεταστούν τα Τεχνολογία Υλικών, Οικοδομική, Ψηφιακά Συστήματα και Μηχανές Εσωτερικής Καύσης, και την Παρασκευή 17 Ιουνίου τα Στοιχεία Ψύξης – Κλιματισμού, Κινητήρες Αεροσκαφών και Στοιχεία Σχεδιασμού Κεντρικών Θερμάνσεων. Όλοι οι υποψήφιοι πρέπει να βρίσκονται στις αίθουσες έως τις 8 π.μ. καθώς στις 8:30 π.μ. θα ξεκινάει η εξέταση.

Αναφορικά με τα Γυμνάσια ημερήσια, εσπερινά και ειδικά τα μαθήματα για το καλοκαίρι θα ολοκληρωθούν στις 30 Μαΐου 2022 ημέρα Δευτέρα. Τα μαθήματα στα λύκεια ολοκληρώνονται στις 20 Μαΐου 2002 ημέρα Παρασκευή, ώστε να ετοιμασθούν οι αίθουσες για τις εξετάσεις των πανελληνίων. Να θυμίσουμε ότι οι εξετάσεις για τα ΓΕΛ θα ολοκληρωθούν στις 10 Ιουνίου, ενώ για τα ΕΠΑΛ στις 17 Ιουνίου. Στη συνέχεια θα προχωρήσουν στην εξέταση των ειδικών μαθημάτων για τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ, των οποίων η έναρξη θα πραγματοποιηθεί στις 18 Ιουνίου ημέρα Σάββατο και ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου ημέρα Πέμπτη. Θα τηρηθούν όλα τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, ενώ οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες πραγματοποιώντας selftest.

Οι μειωμένοι υποψήφιοι και τα τρία εξεταστικά κέντρα στην Ευρυτανία

Μειωμένος είναι και φέτος ο αριθμός των υποψηφίων στις πανελλαδικές εξετάσεις σε σχέση με την περσινή χρονιά. Σύμφωνα με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων στην Ευρυτανία άγγιζε τους 127, ενώ τη φετινή χρονιά ο αριθμός φτάνει μόλις του 122. Συγκεκριμένα, 51 είναι οι υποψήφιοι του ΓΕΛ Καρπενησίου, 52 του ΕΠΑΛ Καρπενησίου, 5 υποψήφιοι από τις Λυκειακές Τάξεις της Γρανίτσας, 5 από τις Λυκειακές Τάξεις του Ραπτοπούλου, 7 από το ΕΠΑΛ Δυτ. Φραγκίστας, 2 από τις Λυκειακές Τάξεις Κερασοχωρίου και κανείς μαθητής από τις Λυκειακές Τάξεις Φουρνάς. Αναφορικά με τα εξεταστικά κέντρα στην Ευρυτανία όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας και φέτος θα είναι τρία. Συγκεκριμένα το ένα κέντρο θα είναι στο Καρπενήσι και ένα στο Ραπτόπουλο, ενώ δε θα δημιουργηθεί εξεταστικό κέντρο στη Γρανίτσα και το Κερασοχώρι. Σχετικά με τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ αυτοί θα εξετασθούν στο Επαγγελματικό Λύκειο.