Μήνυμα ανανέωσης στα κομματικά όργανα του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ έστειλαν οι 180.000 ψηφοφόροι που προσήλθαν την Κυριακή στις κάλπες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι πάνω από 80-90% είναι τα νέα πρόσωπα που εισέρχονται στις Νομαρχιακές και Δημοτικές Οργανώσεις, ενώ από αυτούς πάνω από τους μισούς είναι κάτω των 40 ετών. Καταγράφεται καθαρή επικράτηση των «προεδρικών». Στις περισσότερες από τις 60 περιφέρειες στη χώρα επικράτησαν στις Νομαρχιακές και Δημοτικές Οργανώσεις οι υποστηρικτές Ανδρουλάκη, έναντι 8 που κέρδισαν οι παπανδρεϊκοί και ορισμένων όπου νίκησαν στελέχη που πρόσκεινται στον Ανδρέα Λοβέρδο. Η πλευρά Παπανδρέου υποστηρίζει ότι πανελλαδικά αύξησαν το ποσοστό τους και πήραν μεγαλύτερο από το 33,3% που είχε συγκεντρώσει ο πρώην πρωθυπουργός στο β’ γύρο των εκλογών για την ηγεσία του κόμματος.
Σημειώνεται ότι οι περισσότεροι γραμματείς Ν.Ε. και Δ.Ε. θα εκλεγούν επόμενο διάστημα μετά από σύγκληση των οργάνων. Στους συνέδρους (135 σύνολο) τα πράγματα είναι πιο καθαρά καθώς η πλευρά Ανδρουλάκη αποτυπώνει την επικράτηση της σε ποσοστά 65-70%.
Στην Ευρυτανία, με πάνω από 90%, οι ψηφοφόροι επέλεξαν το όνομα «ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ», ενώ δύο ήταν οι κάλπες που στήθηκαν σε Καρπενήσι και Παλαιοκατούνα, όπου συνολικά 167 μέλη του ΠΑΣΟΚ ψήφισαν. 8 σύνεδροι,7 από τη Δ.Ο. Καρπενησίου και 1 από τη Δ.Ο. Αγράφων θα εκπροσωπήσουν την Ευρυτανία στο 3ο Συνέδριο του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ..

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε: «Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους.
Οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε.
Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια.
Επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας, η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας.
Της Ελλάδας της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.
Η φωνή των Ελλήνων, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον, επιζητώντας την διαφάνεια και την αξιοκρατία.
Η φωνή των νεότερων γενεών που αγωνίζονται για περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους.
Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας.
Μπροστά μας έχουμε κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες.
Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.
Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.
Όλοι μαζί θα νικήσουμε».