Χθες αποφασίστηκαν νέα έργα και δράσεις

Συγκροτήθηκε Επιτροπή δράσεων μνήμης της Μικρασιατικής καταστροφής

Η τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021, μέσω τηλεδιάσκεψης, όπου  δρομολογήθηκαν νέα έργα και δράσεις.

Προ ημερήσιας διάταξης, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος για την διαχείριση της πανδημίας Covid -19 Ανδρέας Τοουλιάς ενημέρωσε το σώμα για την έξαρση της πανδημίας στην Στερεά Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Π.Ε. Φθιώτιδας, όπου ο δείκτης θετικότητας εκτοξεύθηκε στο 1,43 από το 0,93 της πρώτης εβδομάδας του Νοεμβρίου.

Σε ό,τι αφορά τους εμβολιασμούς, η Π.Ε. Βοιωτίας βρίσκεται στο 62%, η Π.Ε. Εύβοιας στο 56%, η Π.Ε. Φθιώτιδας στο 51%, η Π.Ε. Φωκίδας στο 43,5% και η Π.Ε. Ευρυτανίας στο 40%. Με αυτά τα δεδομένα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, προανήγγειλε νέο κύκλο δράσεων για την προώθηση των εμβολιασμών και την συνδρομή στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Ακολούθως, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας ενέκρινε:

  • Την υποβολή πρότασης ένταξης των κάτωθι νέων έργων στην ΣΑΕΠ866, συνολικού προϋπολογισμού37.884.878,44€, για την αντιπλημμυρική προστασία του Δήμου Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας και του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, στο πεδίο αρμοδιότητάς τους:
  • Την τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας έτους 2021, προκειμένου να ενταχθούν νέα έργα και μελέτες.

Επίσης, ομόθυμα και για άλλη μια φορά, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας αντέδρασε στην ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ανεμογεννητριών και συγκεκριμένα, γνωμοδότησε αρνητικά επί της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ) για το έργο: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΝΤΕ ΑΙΟΛΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΑΣΠΗΕ) ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΤΣΟΥΚΚΑ ΔΕΜΕΝΙΤΗ», ΙΣΧΥΟΣ 60 MW, ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΠΥΡΓΑΡΙ» ΙΣΧΥΟΣ 70 MW, ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΛΙΟΥΤΣΑ» ΙΣΧΥΟΣ 15MW, ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΧΡΟΥΣΗ» ΙΣΧΥΟΣ 15 MW ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ «ΚΕΛΙΑ», ΙΣΧΥΟΣ 15MW ΣΤΗ Δ.Ε ΣΤΥΡΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΡΥΣΤΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΥΝΟΔΩΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΩΝ ΣΤΗ Δ.Ε. ΣΤΥΡΕΩΝ ΤΟΥ Δ. ΚΑΡΥΣΤΟΥ, ΣΤΙΣ Δ.Ε. ΔΙΣΤΥΩΝ ΚΑΙ ΤΑΜΥΝΕΩΝ ΤΟΥ Δ. ΚΥΜΗΣ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ Δ.Ε. ΑΜΑΡΥΝΘΙΩΝ ΚΑΙ ΕΡΕΤΡΙΑΣ ΤΗΣ Π.Ε. ΕΥΒΟΙΑΣ».

Συγκροτήθηκε, επίσης, Περιφερειακή Επιτροπή για τις δράσεις μνήμης των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή του 1922, στην οποία προεδρεύει ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και συμμετέχουν οι: Μαρία Αναγνώστου, Σπύρος Νικολάου, Σπύρος Λάμπου, Κατερίνα Μπατζελή, Αντώνης Βούλγαρης και Τάσος Βελισσαρίου.