Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές στον Άγιο Λεωνίδη

18620

Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας της Διεύθυνσης Μουσείων του ΥΠΠΟΑ, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Δράσης σχετικά με την Εκπαίδευση για την Αειφόρο Ανάπτυξη, πραγματοποιεί και φέτος την επικοινωνιακή δράση «Πράσινες Πολιτιστικές Διαδρομές» με την διοργάνωση εκδηλώσεων για την εκπαιδευτική κοινότητα και το ευρύ κοινό.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο διάστημα μεταξύ της Πέμπτης, 7 Ιουνίου 2018 και της Κυριακής, 10 Ιουνίου 2018, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η οποία εορτάζεται στις 5 Ιουνίου, ενώ σκοπός της δράσης ήταν η προαγωγή της βιώσιμης ανάπτυξης με την εκπαίδευση των πολιτών σε θέματα προστασίας και ανάδειξης του φυσικού περιβάλλοντος και του πολιτιστικού πλούτου της χώρας.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φθιώτιδας και Ευρυτανίας, συμμετέχοντας στην ανωτέρω επικοινωνιακή δράση του ΥΠΠΟΑ, διοργανώνει για το 2018 αρχαιολογική περιήγηση και εκπαιδευτική δράση για σχολικές Ά/βάθμιας  ομάδες εκπαίδευσης του Δήμου Καρπενησίου στην παλαιοχριστιανική βασιλική του Αγίου Λεωνίδη στο Κλαυσί Ευρυτανίας και το ευρύ κοινό με αρχαιολογικό περίπατο και ξενάγηση στην Ι. Μ. Παμμεγίστων Ταξιαρχών στη Νεράιδα Δήμου Στυλίδας όπως παρακάτω:

Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

Σε συνεργασία με το Δήμο Καρπενησίου και τη Διεύθυνση Α’/βάθμιας Εκπαίδευσης Ευρυτανίας.

«Η παλαιοχριστιανική βασιλική του Αγίου Λεωνίδη. Ανακαλύπτω και δημιουργώ μορφές του φυσικού κόσμου, ζώα – φυτά – ψάρια».

Εκπαιδευτική δράση η οποία διαρθρώνεται σε τρείς θεματικές ενότητες: α) περίπατος – ξενάγηση στην παλαιοχριστιανική βασιλική, β) αναζήτηση και εντοπισμός παραστάσεων με φυτικά και ζωικά θέματα και γ) δημιουργική ενασχόληση με την κατασκευή ψηφιδωτών μοτίβων από υλικά της φύσης, όπως όσπρια, χαλίκια, κ.λ.π.

 Xρονική διάρκεια εκδήλωσης: 9:00 – 12:00 π.μ.

Σημείο συνάντησης: Δυτική είσοδος του οικισμού Κλαυσί

Υπεύθυνη αρχαιολόγος: Αθανασία Τσόκα

*Φωτογραφίες: Δήμος Καρπενησίου