Με τρελούς ρυθμούς συνεχίζονται οι κοπές πρωτοχρονιάτικης πίτας από Συλλόγους, Δήμους, υπηρεσίες και λοιπών οργάνων στην Ευρυτανία αλλά και σε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι πολιτικοί του τόπου βρίσκονται σε έναν διαρκή αγώνα δρόμου για να παραβρεθούν στις κοπές πίτας όσων περισσότερων Ευρυτανικών και μη συλλόγων μπορούν ανά την Ελλάδα, με φόντο πάντα τις βουλευτικές εκλογές που έρχονται άμεσα, πιθανότατα στις 9 Απριλίου σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ευρυτανικού Παλμού, αλλά και τις αυτοδιοικητικές που θα γίνουν το Φθινόπωρο.

Οι φωτογραφίες των επισήμων από τις περισσότερες εκδηλώσεις απαθανατίζουν τα ίδια πρόσωπα με σχεδόν πάντα τους ίδιους συνδυασμούς και τα χαμόγελα να διαφέρουν ανάλογα τις προσθήκες υποψηφίων στο κάδρο.

Όπως διαμορφώνεται μέχρι στιγμής το σκηνικό στην Ευρυτανία, δεν υπάρχουν μεγάλες εκπλήξεις στις πιθανές και τις σίγουρες υποψηφιότητες. Απ’ ό,τι φαίνεται και από την ξαφνική παρουσία του σε κάθε εκδήλωση, ο Βουλευτής Ευρυτανίας θα είναι υποψήφιος ξανά της Νέας Δημοκρατίας με συνυποψήφιες δύο γυναίκες, την παλιά του συνυποψήφια Θωμαΐδα Οικονόμου, την οποία κέρδισε για ελάχιστες ψήφους στην προηγούμενη εκλογική αναμέτρηση και βρέθηκαν στα δικαστήρια, και την Μαρία Παπαϊωάννου που κατεβαίνει για πρώτη φορά στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Στο μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ οι υποψήφιοι επίσημα θα ανακοινωθούν σε λίγες ημέρες, αλλά τα σενάρια που ακούγονται θέλουν ξανά υποψήφιους τον Μωυσή Μπερμπερή και τον Νίκο Λαθύρη, ενώ νέα είσοδο στο ψηφοδέλτιο κάνει η Μαρία Βεντούρη. Το σενάριο για υποψηφιότητα του πολύ αγαπητού από όλους καρδιολόγου Λευτέρη Τσιάμη, μάλλον δεν θα υλοποιηθεί εκτός και αν αλλάξει κάτι τελευταία στιγμή.

Από τα κόμματα του ΚΚΕ και του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ περιμένουμε σύντομα τις επίσημες ανακοινώσεις των ονομάτων των υποψηφίων.