Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Απανταχού Σταβλιωτών ‘Η Αγία Παρασκευή’ διοργανώνει για το φετινό καλοκαίρι μία σειρά από δράσεις και εκδηλώσεις  με το σύνθημα…”Γιατί σαν το καλοκαίρι έχει.. αλλά σαν το καλοκαίρι στο χωριό μας δεν έχει”.   

Στις 26 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί το πανηγύρι της Αγίας Παρασκευής με ζωντανή ορχήστρα και χορό. Στο τραγούδι θα είναι ο Λάμπρος Στασινός, στο κλαρίνο και βιολί ο Κώστας Καλαμίδας και στην κιθάρα ο Ηλίας Καλαμίδας. Στις 3 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί Αστροβραδιά στην περιοχή της λίμνης Ζηρέλι, με παρατήρηση με τηλεσκόπιο της σελήνης και των πλανητών του νυχτερινού ουρανού με την υποστήριξη του Συλλόγου Φίλων Ερασιτεχνικής Αστρονομίας Ευρυτανίας ‘Άρτεμις’ Σύλλογος Σκοπιάς και τον Φιλοπρόοδο Σύλλογο Δομνίστας. Στις 4 Αυγούστου θα ακολουθήσει θεατρική παράσταση στην πλατεία του χωριού με την υποστήριξη του Δήμου Καρπενησίου. 

Επίσης από τις 6 έως τις 14 Αυγούστου θα πραγματοποιηθούν αθλητικές, πολιτιστικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες εθελοντισμού σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο. Αναλυτικά θα πραγματοποιηθεί συντήρηση και καθαριότητα του δημοτικού σχολείου, καθαρισμός μονοπατιών, δραστηριότητες του βουνού και του δάσους, πεζοπορία, προβολή παιδικών ταινιών στην πλατεία του χωριού. 

Επίσης στις 6 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η γιορτή νεολαίας στην πλατεία του χωριού με DJ τον Σπύρο Βασιλόπουλο και αθλητικός αγώνας για αγόρια και κορίτσια ηλικίας 4 έως 12 ετών σε συνεργασία με το Τοπικό Συμβούλιο. Το άνοιγμα της εκδήλωσης θα γίνει με το χορευτικό του χωριού. Στις 7 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η βράβευση επιτυχόντων μαθητών για το 2021 στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και η γενική συνέλευση του συλλόγου στην κεντρική πλατεία του χωριού και στις 12 Αυγούστου μία μοναδική βραδιά ποίησης με κεντρικό πρόσωπο την ποιήτρια του χωριού Αθήνα Αραπάκη. Στις 13 Αυγούστου θα ακολουθήσει σεμινάριο πρώτων βοηθειών από τον Σπύρο Καλαντζή ενώ την επομένη 14 Αυγούστου οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν με λαϊκή βραδιά με ζωντανή ορχήστρα με τη Δήμητρα Καψάλη και την Μαρία Καλαντζή στο τραγούδι.