Η ταξιδιώτης Marta Vázquez από την Ισπανία θα διασχίσει την Ευρώπη από την Ουέλβα στην Κωνσταντινούπολη για να συγκεντρώσει κεφάλαια με τα οποία θα συνεργαστεί για την ανάκτηση της γης που κάηκε, στη φωτιά του Αλμονάστρου.

Στις 17 Ιουλίου 2021, η περιηγήτρια Marta Vázquez θα ξεκινήσει το έργο «Por piñones!», ένα ταξίδι με το ποδήλατο και μόνη, στο οποίο θα διασχίσει την Ευρώπη από τα δυτικά προς τα ανατολικά, από την επαρχία του Huelva, στην Κωνσταντινούπολη, το σημείο όπου συναντώνται η ευρωπαϊκή και η ασιατική ήπειρος.

Ο λόγος για αυτό το ταξίδι, που θα διασχίσει δέκα χώρες, είναι να συγκεντρώσει κεφάλαια, ένα ευρώ για κάθε χιλιόμετρο του ταξιδιού, που προορίζεται για την αναδάσωση της γης που επλήγη από την «πυρκαγιά Αλμονάστερ». Η πυρκαγιά κατέστρεψε το καλοκαίρι του 2020 περισσότερα από 15.000 εκτάρια δάσους, στις περιοχές Huelva από τη Sierra de Aracena και το Picos de Aroche, το Andévalo και το Mining Basin.

Η Μάρτα έχει συνεργαστεί με Οικολόγους σε Δράση και τοπικούς συλλόγους με Feet on the Earth, Huelva Te Mira, United Villages Neighborhood Association και Neighborhood Platform της La Zarza, για την ανάπτυξη ενός σχεδίου αναδάσωσης για 500 εκτάρια στα περίχωρα της Cueva de la Mora, ένα χωριό που ανήκει στο Almonaster la Real, από όπου ξεκίνησε η φωτιά.

Η Μάρτα είναι αληθινή λάτρης των ταξιδιών. Μάλιστα, αυτό δεν είναι η πρώτη της μεγάλη περιπέτεια, αφού το 2016 έκανε μόνη της το γύρο του κόσμου για ένα χρόνο. Ωστόσο ναι, θα είναι η πρώτη φορά που θα κάνει ταξίδι τέτοιων διαστάσεων με ποδήλατο. Με αυτό το μέσο στοχεύει να ευαισθητοποιήσει και να ευαισθητοποιήσει σχετικά με τη σημασία της φροντίδας για το περιβάλλον και να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα.

Όχι μάταια, η Μάρτα έχει ήδη δώσει αρκετές ομιλίες σε σχολεία και ινστιτούτα, με τις οποίες θέλει να μεταδώσει αυτή τη φιλοσοφία ζωής στους νεότερους και έχει ήδη κανονίσει συναντήσεις παρόμοιες με αυτή, στην πορεία, ακόμη και σε άλλες χώρες.

Επίσης, η ταξιδιώτης θέλει να βοηθήσει άλλες γυναίκες να ξεπεράσουν τους φόβους τους και να κάνουν το βήμα να ταξιδέψουν μόνες μέσω του έργου της Quieroserviajera.com.

Στη Λαμία η Μάρτα έφτασε συνοδευόμενη από τον Νίκο Αϊβατζίδη και φιλοξενήθηκε από τον γνωστό οικολόγο Στέφανο Σταμέλλο, ο οποίος τους ξενάγησε στην πόλη μας.

(Πηγή: LamiaReport.gr)