Με πέντε (5) θέματα συνεδρίασε δια περιφοράς, την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αγράφων.

Τα θέματα της 13ης Τακτικής Συνεδρίασης του Δ.Σ. που απασχόλησαν τους συμβούλους αφορούσαν την καταλληλότητα έκτασης ή μη για την εγκατάσταση (υφιστάμενου) ποιμνιοστασίου στη θέση «Ημεροδένδρι» της Τ.Κ. Νέου Αργυρίου, ΔΕ Ασπροποτάμου του Δήμου Αγράφων, τον ορισμό εκπροσώπων Δήμου Αγράφων στα σχολικά συμβούλια και την έγκριση της 8ης αναμόρφωσης Προϋπολογισμού Εσόδων-Εξόδων έτους 2021 και την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος.

Επίσης συζήτησαν για την ονοματοδοσία πλατειών στις Τ.Κ. Βούλπης, Βραγγιανών, Επινιανών, Μοναστηρακίου, Πρασιάς, Τριποτάμου, ενόψει της Εθνικής Επετείου για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, την αντικατάσταση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΠΔΔ με την επωνυμία: «Ενιαία Σχολική Επιτροπή Σχολικών Μονάδων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αγράφων» και την τροποποίηση της απόφασης του ΔΣ με θέμα: «Παροχή επιδόματος στέγασης και σίτισης υπέρ των νεοπροσλαμβανόμενων επικουρικών ιατρών στο Κέντρο Υγείας Δυτικής Φραγκίστας και το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο Γρανίτσας».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ευρυτανικού Παλμού, απούσα ήταν ολόκληρη η ομάδα Μπαμπαλή από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, παρόλο που συζητήθηκε και το θέμα για το δρόμο Άγραφα – Σάικα – Καρδίτσα ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.

Εξ αποστάσεως και η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Αγράφων

Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 πραγματοποιήθηκε δια περιφοράς, για λόγους διασφάλισης της δημόσιας υγείας, η 24η Τακτική Συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Αγράφων. Πέντε (5) ήταν τα θέματα για τα οποία κλήθηκαν να λάβουν αποφάσεις τα μέλη της Επιτροπής.

Αυτά αφορούσαν την έγκριση Γ’ τριμήνου εσόδων- εξόδων οικ. έτους 2021, τις αιτήσεις Δημοτών που ζητούν διαγραφή βεβαιωθέντων τελών Ύδρευσης – Αποχέτευσης και την έγκριση και εξειδίκευση των πιστώσεων για τις δράσεις τουριστικής προβολής του Δήμου Αγράφων εγγεγραμμένων στον προϋπολογισμό για το έτος 2021. Επίσης αποφάσεις έλαβαν σχετικά με την έγκριση πρακτικού ΙΙ του διαγωνισμού του έργου «Βελτίωση υποδομών Τ.Κ. Βραγγιανών Δ.Ε. Αγράφων» και την έγκριση πρακτικού Ι του διαγωνισμού του έργου «Εσωτερική οδοποιία Τ.Κ. Λεπιανών Δ.Ε. Ασπροποτάμου».