Από τις κορυφές του Ολύμπου, στα μονοπάτια των Δελφών & στα βουνά των Αγράφων και τώρα στο Καρπενήσι.

Με τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Π.Ε. Ευρυτανίας

 Ο αθλητής Σωτήρης Σωτηρίου θα ξεκινήσει από την Ακρόπολη Παρασκευή 21 Ιουλίου και ώρα 17.00 και θα τερματίσει στο Καρπενήσι την Κυριακή 23 Ιουλίου στο Πάρκο Αποδήμων Ευρυτάνων ώρα 19.00.

Με αυτή την διαδρομή επιλέγει να τιμήσει τους γονείς των Α.με Α και ειδικά το Σύλλογο Γονέων, Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Π.Ε. Ευρυτανίας τους πραγματικούς ultra running της ζωής δίνοντας το μήνυμα της δύναμης και αγάπης. Αποδεικνύοντας ότι οι αγωνιστές όπως ο ίδιος αλλά και οι γονείς των Α.με α. δεν εγκαταλείπουν ποτέ την προσπάθεια γιατί η αναπηρία είναι ένας αγώνας μεγάλων αποστάσεων ένας αγώνας αντοχής. 

Φθάνοντας στην πλατεία Καρπενησίου θα έχει μικρή στάση (ώρα 17.50). Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων ΑΜΕΑ Π.Ε. Ευρυτανίας προσκαλεί όλους τους Συλλόγους να συμμετέχουν αλλά και μεμονωμένους πολίτες να υποδεχτούν και να εμψυχώσουν τον αθλητή και να Σωτήρη Σωτηρίου, να τον συνοδέψουν στον τερματισμό γιατί σε αυτήν την προσπάθεια είμαστε όλοι μαζί.

Μετά το πέρας των απονομών και ευχαριστηρίων θα υπάρξει δρώμενο με θέμα την αναπηρία από το Παιδικό θεατρικό εργαστήρι του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου και συζήτηση των παιδιών με τον αθλητή για τον αθλητισμό και την αλληλεγγύη.

Ένα σύντομο βιογραφικό

Ο Σωτήρης Σωτηρίου ξεκίνησε τον αθλητισμό έχει ξεκινήσει από την ηλικία τον 8 ετών και τον αθλητικό σύλλογο Μεγάρων όπου υπήρξε αθλητής του μέχρι τα 20. Στην συνέχεια πέρασε στις μεγάλες αποστάσεις που σκοπός ήταν μέσα από αυτές να αναδεικνύει κοινωνικά προβλήματα με το make your steps worth ( κανε τα βήματα σου να αξίζουν).

Ο επομενος στόχος είναι να τρέξει 1000 χλμ μέσα από τα βουνά κάτι που δεν έχει γίνει έως τώρα στην Ευρώπη. Σκοπός όπως λέει ο ίδιος είναι να δώσουμε σε όλα αυτά τα παιδιά ότι καλύτερο μπορούμε γνωρίζοντας την προσπάθεια που καταβάλλουν κάθε ημέρα τα παιδιά και η γονείς θεωρούμε πως αυτό που θα κάνουμε εμείς είναι μηδαμινό περνούμε δύναμη από την δική σας δύναμη και αγάπη για αυτό που κάνετε είστε η πραγματική ultra running της ζωής και είμαι πραγματικά περήφανος που θα κάνω αυτό το ελάχιστο για εσάς. Υπήρξαν πολλές φορές στην ζωή μου που σκέφτηκα να εγκαταλείψω ή εγκατάλειψα έναν αγώνα από κάποιο τραυματισμό η κάποια κακή ημέρα δεν υπήρξε όμως ούτε μια φορά στην ζωή μου που να είπα δεν θα σταθώ στην γραμμή εκκίνησης.

Η συνέντευξη τύπου θα γίνει στην Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας την Τετάρτη 28 Ιουνίου και ώρα 11.00.