Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση πολιτών με συνεχόμενες αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το διαδίκτυο, την προηγούμενη εβδομάδα προκειμένου να βρεθεί η ταυτότητα από δύο πέτρινα, τοξωτά γεφύρια. Την αρχική ανάρτηση δημοσίευσε ο ερευνητής και μελετητής κ. Σπύρος Μαντάς στο arhiogefirionipirotikon.blogspot.gr.  και σύμφωνα με τις υποθέσεις του τα γεφύρια αυτά ήταν πιθανόν να βρίσκονταν στην Ευρυτανία. Οι αναζήτηση στηρίχτηκε σε φωτογραφίες από δυο γεφύρια που χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα και ο στόχος της δημοσίευσης για να αναγνωριστεί η τοποθεσία στην οποία βρίσκονταν.

Η κινητοποίηση έδωσε θετικά αποτελέσματα και με τη βοήθεια του κ. Νίκου Μπαλωμένου ταυτοποιήθηκε το ένα από τα δύο γεφύρια. Πρόκειται για το γεφύρι της Κωνσταντίνας, που υπήρχε κάτω από το χωριό Μοναστηράκι των Αγράφων και έπεσε μετά φοβερή νεροποντή τη δεκαετία 1910-1920, από την οποία παρασύρθηκαν και άλλα πετρογέφυρα της περιοχής.

Η πρώτη φωτογραφία είναι του William Woodhouse που τράβηξε τη δεκαετία του 1890, ενώ η δεύτερη, σημερινή, του κ. Νίκου Μπαλωμένου, ο οποίος και αναγνώρισε την περιοχή από την βραχώδη κορυφή που διακρίνεται πίσω από το γεφύρι και παραμένει έως τις μέρες μας ίδια, είναι γνωστή με την ονομασία “Αγάς” και βρίσκεται στον οικισμό Στύλος Μαράθου. Φυσικά συνεχίζονται οι προσπάθειες για των εντοπισμό της τοποθεσίας και συνεπώς της ταυτότητας και του 2ου τοξωτού γεφυριού.