Εγκρίθηκε η άδεια ίδρυσης και λειτουργίας Δημοτικού Παιδικού Σταθμού

Θετικά αποφάσισε το Δ.Σ. Δήμου Αγράφων σχετικά με την υποβολή αιτήματος προς την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου για την έκδοση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας Παιδικού Σταθμού, ο οποίος κατασκευάστηκε με την αγαστή συνεργασία της ασφαλιστικής εταιρείας EurolifeFFH και της μη κυβερνητικής οργάνωσης HOPEgenesis.

Συγκεκριμένα, προτάθηκε η ίδρυση Παιδικού Σταθμού με την επωνυμία «ΤΑΨΗΛΑ ΒΟΥΝΑ» ο οποίος θα έχει έδρα στον Άγιο Προκόπιο – Παλαιοκατούνα με δυναμικότητα 15 νηπίων. Το κτίριο του Παιδικού Σταθμού βρίσκεται στον Άγιο Προκόπιο Παλαιοκατούνας συνολικής επιφάνειας 166,46 τ.μ. ιδιοκτησίας του Δήμου Αγράφων. Το κτίριο είναι ισόγειο και είναι κατασκευασμένο από οπλισμένο σκυρόδεμα. Φέρει επιχρίσματα και οροφή με στέγη και η είσοδος στο κτίριο γίνεται με κλίμακες και στα δύο τμήματα.

Ο χώρος κρίνεται ιδανικός για τη στέγαση του Παιδικού Σταθμού, καθώς βρίσκεται σε σημείο κοντά στο οποίο δεν υπάρχει άλλος σταθμός και η λειτουργία του σταθμού εκεί θα συμβάλλει στη σωστή αγωγή και διαπαιδαγώγηση των παιδιών, ενώ παράλληλα θα δώσει λύση στο πρόβλημα πολλών εργαζόμενων γονέων που αναζητούν ένα ασφαλές μέρος για τη φύλαξη των παιδιών τους όσο αυτοί βρίσκονται στο χώρο εργασίας τους. Παράλληλα πρόκειται να λειτουργήσει ένα τμήμα για παιδιά από 2,5 ετών μέχρι την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση (νηπιαγωγείο).