Για μια ακόμη φορά οι εκατοντάδες επισκέπτες των εορτών των Χριστουγέννων – Πρωτοχρονιάς και Φώτων, κατέφτασαν ενθουσιασμένοι στο Καρπενήσι και στα γύρω χωριά να απολαύσουν τη φύση της Ευρυτανίας και αντίκρισαν άπειρα σκουπίδια παράπλευρα του οδικού δικτύου Καρπενήσι – Προυσό.

Η δημοτική και κυρίως η περιφερειακή αρχή που είναι και η αρμόδια, δεν επιλήφθηκε του καθαρισμού του δρόμου, με αποτέλεσμα η περιοχή αυτόματα να υποβαθμίζεται στα μάτια των επισκεπτών, οι οποίοι περίμεναν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία στην ‘ανόθευτη’ φύση της Ευρυτανίας και τελικά απογοητεύτηκαν σχολιάζοντας αρνητικά την εικόνα σκουπιδότοπου σε διάφορα σημεία της Ποταμιάς.

Παράλληλα, σοβαρότατο και εξαιρετικά επικίνδυνο είναι το θέμα των κυνηγών που βρίσκονται σε όλη την περιοχή της Ποταμιάς και άλλων τουριστικών περιοχών, οπλισμένοι πάνω στον κεντρικό δρόμο ή μέσα σε κατοικημένη περιοχή. Οι διαμαρτυρίες για την εικόνα αυτή έπεσαν βροχή στην εφημερίδα μας, από επισκέπτες και επαγγελματίες εναλλακτικού τουρισμού που φοβούνται να κάνουν πεζοπορία στα δάση της περιοχής μήπως και ‘φάνε καμιά αδέσποτη’! Το ζήτημα χρήζει μεγάλης προσοχής και μέριμνας, μιας και το Καρπενήσι έχει στο ιστορικό του περιστατικά θανατηφόρων ατυχημάτων από κυνηγετικά όπλα που άθελά τους κυνηγοί σκότωσαν άλλους κυνηγούς.