Υποψήφια Βουλευτής Ευρυτανίας η Θωμαΐς Οικονόμου;

5590

-Πολλές οι συζητήσεις που γίνονται τον τελευταίο καιρό στην Ευρυτανία αλλά και γενικά στους ευρυτανικούς κύκλους και στην Αθήνα, για τις υποψηφιότητες στις επόμενες περιφερειακές αλλά και βουλευτικές εκλογές.

Μία από τις ισχυρές υποψηφιότητες, αν τελικά αποφασίσει να κατέβει στις επόμενες εκλογές, είναι αυτή της Ευρυτάνισσας ιατρού Θωμαΐδος Οικονόμου, η οποία πιθανολογείται να θέση υποψηφιότητα ως Βουλευτής Ευρυτανίας με την Νέα Δημοκρατία.

Η κα Οικονόμου, η οποία ανήκει στους Ευρυτάνες Επιστήμονες, έχει πυκνώσει πολύ τις επισκέψεις της στην Ευρυτανία τον τελευταίο καιρό, με πιο πρόσφατη την παρουσία της στην κοπή πίτας του Συλλόγου Αγώνας Ζωής, το περασμένο Σαββατοκύριακο, γεγονός που τροφοδοτεί τις φήμες περί υποψηφιότητάς της.

Βιογραφικό  

Η κα Οικονόμου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960, με καταγωγή από την Ευρυτανία. Αποφοίτησε από το Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού της Αθήνας το 1978. Σπούδασε Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (1978-1984).

Ειδικεύτηκε στη Γενική Χειρουργική στο Σισμανόγλειο Νοσοκομείο (1985-1987). Εκτέλεσε την υπηρεσία υπαίθρου, ως αγροτική ιατρός στην ορεινή Κορινθία (1987-1988) και στη συνέχεια εργάστηκε ως βοηθός Χειρουργικής Κλινικής στο Θεραπευτήριο ¨ΥΓΕΙΑ¨ (1988-1990). Ακολούθησε ερευνητική εκπαίδευση (research fellow) στο Τμήμα Πλαστικής Χειρουργικής του Πανεπιστημίου του Τορόντο στον Καναδά (1990-1992). Εργάστηκε επί τετραετία ως ειδικευόμενη ιατρός στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών από όπου έλαβε την ειδικότητα της Πλαστικής Χειρουργικής το 1997. Παράλληλα εκπονούσε την Πειραματική Διδακτορική της Διατριβή στο Πειραματικό Χειρουργικό Εργαστήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών και στο Τμήμα Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας της Νευρολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης. Την ολοκλήρωσε και αναγορεύθηκε Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1994. Μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο στον Καναδά (clinical fellow) με εξειδίκευση στη Μικροχειρουργική, με υποτροφία του Ιδρύματος ¨Α. Ωνάσης¨ (1997). Έλαβε το Ευρωπαϊκό Δίπλωμα Πλαστικής Χειρουργικής (European Board of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery / EBOPRAS) το 1998.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της εργάσθηκε επί δεκαετία στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, ως Επιμελήτρια Πλαστικής Χειρουργικής, στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών (1999-2009). Από το 2009 μέχρι σήμερα εργάζεται ως ελεύθερη επαγγελματίας στον ιδιωτικό τομέα, συνεργαζόμενη με την Κλινική ¨Μητέρα¨, το Θεραπευτήριο ¨Ευγενίδειο¨ και την Κλινική ¨Ελευθώ¨ της Χίου. Έχει δημοσιεύσει εργασίες σε Ελληνικά και διεθνή επιστημονικά περιοδικά, έχει δώσει διαλέξεις σε Ελληνικά και διεθνή Ιατρικά Συνέδρια, καθώς και σε κοινωνικές εκδηλώσεις και έχει προσφέρει διδακτικό και εκπαιδευτικό έργο. Είναι μέλος πολλών Ελληνικών και διεθνών Ιατρικών Εταιρειών, καθώς και αιρετό μέλος της Εταιρείας Ευρυτάνων Επιστημόνων.

Είναι παντρεμένη από το 1987 με τον ιατρό Αλέξανδρο Ροδολάκη, Μαιευτήρα-Γυναικολόγο, Καθηγητή Γυναικολογικής Ογκολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, στον νοσοκομείο «Αλεξάνδρα». Έχουν ένα γιό, ειδικευόμενο ιατρό Μαιευτικής – Γυναικολογίας και μία κόρη φοιτήτρια Ιατρικής.