Πολιτική πίεση στην κυβέρνηση πριν είναι αργά
«Η προκλητική αναφορά του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη, σε ανάρτηση του, για το ζήτημα της εκτροπής του Αχελώου θίγει τους Αιτωλοακαρνάνες και αυτό δεν πρέπει να μείνει αναπάντητο» τόνισε η Χριστίνα Σταρακά στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, καλώντας την επιτροπή φορέων να αναλάβει πολιτικές πρωτοβουλίες.
Μεταξύ άλλων, επεσήμανε ακόμη η επικεφαλής της παράταξης «ΑΓΡΙΝΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ»:
«Σε μια κρίσιμη για τη χώρα οικονομική συγκυρία, είναι αδιανόητο ένας εκ των κορυφαίων Υπουργών της κυβέρνησης να υποστηρίζει ότι με την κατασκευή ενός περιβαλλοντικά επιζήμιου έργου θα είχαμε πιο φθηνό ρεύμα!
Οι απαράδεκτες δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη αποκαλύπτουν τις σκέψεις της κυβέρνησης και είναι ξεκάθαρο πως θέλει να ενεργοποιήσει κοινωνικό αυτοματισμό για ένα έργο που έχει αποφανθεί η Δικαιοσύνη, ποντάροντας στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες με την ακρίβεια.

Η πρόθεση της κυβέρνησης διαφαίνεται επίσης και με πρόσφατα δημοσιεύματα όπου μέσω fast track διαδικασίας διαπραγμάτευσης και χωρίς προηγούμενη δημοσίευση, έγινε η ανάθεση του έργου που αφορά κατασκευές ασφάλειας των υφιστάμενων ημιτελών υποδομών στα έργα εκτροπής του Αχελώου, όπως και ανάθεση για την εφαρμογή ενός σχεδίου παρακολούθησης της ασφάλειας των ημιτελών έργων του Φράγματος Συκιάς.

Η εξέλιξη αυτή, όπως και οι προηγούμενες, φανερώνουν ξεκάθαρα τη βούληση της κυβέρνησης να προχωρήσει το έργο της εκτροπής, παρά τις ακυρωτικές αποφάσεις του ΣΤΕ.

Επειδή αύριο μπορεί να είναι αργά, το πολιτικό προσωπικό της περιοχής πρέπει να πάρει θέση για το ζήτημα.
Είναι αναγκαιότητα πλέον, εκτός από τις νομικές κινήσεις, να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες που θα αναγκάσουν την κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της. Η συντονιστική επιτροπή των φορέων και οι βουλευτές να ζητήσουν άμεσα συνάντηση με τον πρωθυπουργό κι ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του».