Χρύσα Σουλιώτη. ‘Η εποχή της λάσπης στα καφενεία παρήλθε…’

3421

Με επίσκεψη στα χωριά Χρύσω και Βίνιανη, ολοκλήρωσε  τον πρώτο κύκλο της περιοδείας της, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, η υποψήφια Δήμαρχος Αγράφων, Χρυσούλα Σουλιώτη.

Στην ανακοίνωσή της αναφέρει για την επίσκεψή της αυτή:

«Στην Χρύσω, το πανέμορφο αυτό χωρίο με τους φιλόξενους κατοίκους, και με μαζεμένους στο καφενείο κατοίκους και από τον Άγιο Δημήτριο, μας μίλησαν για τα απλά και καθημερινά τους προβλήματα, με το μεγάλο παράπονο να έγκειται στην ελλιπή συντήρηση του οδικού δικτύου τους, την αδιαφορία για την πρόσβαση στις σταυλικές εγκαταστάσεις, την εσωτερική οδοποιία, αλλά την ερήμωση του χωριού τους. Στην Βίνιανη η μεγάλη αγωνία των κατοίκων έγκειτο στα πιο απλά και στα πιο δεδομένα και αυτονόητα. Στο πρόβλημα της ύδρευσης και των συνεχών προβλημάτων της μίας και μοναδικής αντλίας, της πλήρους εγκατάλειψης του χωριού, «ευτυχώς υπάρχουν οι αμερικάνοι και μας βοηθάνε οικονομικά » μας είπανε χαρακτηριστικά.

            Την 25η Μαρτίου, παραβρεθήκαμε στο Ραπτόπουλο, και λάβαμε το ελπιδοφόρο μήνυμα της μαθητιώσας νεολαίας, από την οποία ο καθένας μας πρέπει να παίρνει δύναμη και θάρρος για να συνεχίσει την προσπάθεια. Για τα παιδιά μας, που αξίζουν το καλύτερο σε επίπεδο καθημερινότητας, αθλητισμού, παιδείας.

             Όσον αφορά τις φήμες που κυκλοφορούν τις τελευταίες ημέρες περί υποχώρησής μου, παραίτησης ή συγχώνευσης,  θέλω να βεβαιώσω τους δημότες μας, ότι μόνο ως «όνειρο θερινής νυχτός», μπορεί να χαρακτηριστεί, προτρέπω δε όσους διαδίδουν μετά μανίας τέτοιες πληροφορίες, που θέλουν να λέγονται και παλιοί αυτοδιοικητικοί, να ασχοληθούν με πιο εποικοδομητικά πράγματα. Η εποχή της λάσπης στα καφενεία παρήλθε, είναι καιρός να το καταλάβουν, άλλαξε το μοντέλο του δημάρχου που θέλει ο δημότης».