Κανένα ίχνος 20 μέρες από την εξαφάνισή της

Ξεκίνησαν ξανά οι έρευνες στη Λίμνη Κρεμαστών από τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου, 19 ημέρες από την εξαφάνιση της 48χρονης γυναίκας από το Καρπενήσι.

Οι έρευνες που διεξάγονται από Αστυνομία, πυροσβέστες και εθελοντές διασώστες επικεντρώνονται τόσο την επιφάνεια της λίμνης, όσο και στην παράκτια ζώνη.

Εντός της εβδομάδας, όπως ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Άρης Τασιός το sonar του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που θα εστιάζει στο βάθος της λίμνης κάτω από το σημείο της γέφυρας Τατάρνας, επιστρέφει ξανά στις έρευνες.

20 μέρες αγνοείται

Είκοσι ημέρες έχουν συμπληρωθεί από τη στιγμή που η 48χρονη βοηθός μικροβιολόγου από το Καρπενήσι εξαφανίστηκε, αφήνοντας το αυτοκίνητό της πάνω στη Γέφυρα Τατάρνας. Παρά τις αδιάκοπες έρευνες των Αρχών και των διασωστών, δεν έχει βρεθεί ίχνος της ούτε μέσα στη λίμνη Κρεμαστών ούτε παράκτια.

Όλες αυτές τις ημέρες τα διασωστικά συνεργεία σαρώνουν τη Λίμνη Κρεμαστών, όπου φέρεται να έπεσε η 48χρονη, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα. Τις προηγούμενες ημέρες έγινε μικρή διακοπή των ερευνών αλλά συνεχίζονται εντατικά, ξανά από προχθές.

Αναβλήθηκε η δίκη για ενδοοικογενειακή βία

Την περασμένη Τετάρτη, 5 Οκτωβρίου 2022, επαναλήφθηκε η δίκη για ενδοοικογενειακή βία που είχε διακοπεί μία ημέρα πριν από την εξαφάνιση της 48χρονης, η οποία είχε καταγγείλει το σύζυγό της για ξυλοδαρμό.

Στο εδώλιο του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ευρυτανίας επρόκειτο να καθίσει και πάλι προχθές ο σύζυγός της, τον οποίο η αγνοούμενη είχε καταγγείλει για άσκηση βίας σε βάρος της μέσα στο μικροβιολογικό εργαστήριο όπου εργαζόταν, αλλά ο ίδιος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο και ζήτησε αναβολή προκειμένου να μπορεί αυτοπροσώπως να παραστεί με την αιτιολογία ότι συμμετείχε στις έρευνες στη Λίμνη για την ανεύρεση της συζύγου του . Το δικαστήριο διέκοψε για τις 26 Ιανουαρίου του 2023.

Υπενθυμίζεται ότι το δικαστήριο είχε διακόψει στις 21 Σεπτεμβρίου, με την επιβολή περιοριστικών μέτρων στον κατηγορούμενο σύζυγο να απαγορεύεται να προσεγγίζει σε απόσταση μικρότερη των 50 μέτρων τη 48χρονη. Όπως όμως είχε αποκαλύψει η δικηγόρος της αγνοούμενης, Βαλεντίνη Μέτου, το περιοριστικό αυτό μέτρο φαίνεται να παραβιάστηκε δύο φορές, τόσο μετά το δικαστήριο όσο και το πρωινό της εξαφάνισης της Ευρυδίκης, καθώς ο σύζυγός της φέρεται να εισέβαλε στο διαμέρισμά της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δίκη της Τετάρτης το «παρών» έδωσε η μητέρα της 48χρονης, η οποία από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό του γαμπρού της και μάλιστα εκπροσωπείται νομικά από τη δικηγόρο του, τόσο η ίδια όσο και ο γιος της αγνοούμενης, οι οποίοι στηρίζουν το σύζυγο.

Η μητέρα της 48χρονης, μίλησε για πρώτη φορά τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου στο Star και στην εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, όπου εμφανίστηκε πεπεισμένη ότι η κόρη της βρίσκεται στο βυθό της λίμνης.

«Το παιδί μου 99% από αυτά που μας είπε που ακούσαμε, που άφησε πιστεύω, ότι είναι μέσα στη λίμνη. Αν άντεχε να είναι έξω δεν νομίζω» είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

Το σενάριο της αυτοχειρίας είναι και το επικρατέστερο από την αρχή στις έρευνες της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ευρυτανίας κι έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ερευνών όλα τα στοιχεία προκειμένου να βρεθούν απαντήσεις για την υπόθεση.