Με μόλις 4 χλμ άσφαλτο ολοκληρώνεται και ο άξονας Καρπενήσι – Λίμνη Πλαστήρα

Ολοκληρώθηκε η ασφαλτόστρωση όλης της επαρχιακής οδού Καρπενησίου – Καρδίτσας δια μέσου Κλειστού Ευρυτανίας και Νεράϊδας Καρδίτσας, καθώς την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 έπεσε άσφαλτος και στα τελευταία και μοναδικά εναπομείναντα 1.400 μέτρα του οδικού τμήματος Νεράϊδα – Τριφύλλα.

Το έργο υλοποίησε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ήταν τα τελευταία μέτρα εντός Π.Ε. Καρδίτσας μέχρι τα όρια με την Π.Ε. Ευρυτανίας, ενώ σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εκτός της ασφαλτόστρωσης αυτής, η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει σχέδια βελτίωσης και αναβάθμισης του επαρχιακού αυτού δρόμου, τα οποία ξεκίνησαν ήδη να γίνονται πράξη.

Είναι σε εξέλιξη εργολαβία ποσού 500.000 ευρώ και ήδη κατασκευάζονται σε δύσκολα σημεία μήκους 350 μέτρων της επ. οδ. τοιχία αντιστήριξης και τοποθέτηση πλεγμάτων συγκράτησης βραχοπτώσεων.

Ξεκίνησε επίσης εργασίες η εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία έχει αναλάβει να αποκαταστήσει τις ζημιές του «Ιανού» στους δήμους Αργιθέας, Μουζακίου και Καρδίτσας, στο με πολλές ζημιές από τον «Ιανό» οδικό τμήμα (μήκους 25 χλμ) της Επ. Οδ. Καρδίτσας – Καρπενησίου από το χωριό Ραχούλα Καρδίτσας μέχρι το χωριό Νεράϊδα Καρδίτσας.