Κορυφαία συνάντηση των Αγραφιωτών στην Αθήνα και επισκέψεις Αντιπροσωπείας της ΕΑΧ στον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο και στην Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη

Μια σημαντική Παναγραφιώτικη συνάντηση, πανελλαδικού χαρακτήρα, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2022 στην Αθήνα.

Με πρωτοβουλία του Προέδρου Βασίλη Τσαντήλα και του Δ.Σ. της Ενώσεως Αγραφιώτικων Χωριών, στον πάντα φιλόξενο χώρο του Ξενοδοχείου ΠΑΡΝΩΝ, του γνωστού Αγραφιώτη Επιχειρηματία Κώστα Αβράμπου, εκπρόσωποι 35 Συλλόγων Αγραφιωτών της Αθήνας, συναντήθηκαν, για μια πρώτη γνωριμία και φυσικά για τον συντονισμό δράσεων από την πλευρά της ΕΑΧ για κυρίαρχα θέματα που αφορούν τον πολιτισμό, την σπουδαία ιστορία και την ανάπτυξη της ενιαίας περιοχής των Αγράφων

Μετά την σχετική ενημέρωση από τον Πρόεδρο για την λειτουργία και τους στόχους της Ενώσεως ακολούθησε τοποθέτηση του Αντιπροέδρου π. Ευαγγέλου Φεγγούλη, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγράφων και Τακτικού Μέλους της Συνοδικής Επιτροπής Πρσκυνηματικών Περιηγήσεων, για θέματα που αφορούν τον Θρησκευτικό Τουρισμό και τις ενέργειες που πρέπει να κάνουν όλοι οι φορείς της περιοχής έτσι ώστε τα Άγραφα να γίνουν εκ των κορυφαίων τουριστικών προορισμών στην Ελλάδα, καθότι είναι διάσπαρτα χριστιανικών Μνημείων και πλούσια σε φυσική ομορφιά και περιβάλλον. Ομόφωνα ορίστηκε ενδεκαμελής Συντονιστική Επιτροπή που στελέχωσε την διοίκηση της Ένωσης Αγραφιώτικων Χωριών Καρδίτσας-Ευρυτανίας και μετά από διάλογο δρομολογήθηκαν οι πρώτες κοινές εκδηλώσεις. Στην πρώτη και τόσο σημαντική αυτή συνάντηση στην οποία παρουσιάστηκαν όλοι οι εκπρόσωποι των Συλλόγων και τοποθετήθηκαν ο καθένας ανάλογα για διάφορα θέματα, από την ΕΑΧ, παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος Βασίλης Τσαντήλας, ο Αντιπρόεδρος π. Ευάγγελος Φεγγούλης  και τα Μέλη του Δ.Σ. ο π. Δήμαρχος Αγράφων Βαγγέλης Κατσιφός, ο Μιχάλης Κατσομήτρος, η Αναστασία Μπαλαμπάνη.

Επισκέψεις Αντιπροσωπείας της ΕΑΧ στον Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Ιερώνυμο και στην Υφυπουργό Τουρισμού κ. Σοφία Ζαχαράκη

Την επομένη Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022, αντιπροσωπεία της Ενώσεως Αγραφιώτικων χωριών, αποτελούμενη από τον Πρόεδρο της Βασίλη Τσαντήλα, τον Αντιπρόεδρο π. Ευάγγελο Φεγγούλη και το Μέλος Ευάγγελο Κατσιφό, επισκέφτηκαν, στις 11 π.μ. την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και πιο συγκεκριμένα το Γραφείο Προσκυνηματικών Περιηγήσεων όπου είχαν συνάντηση εργασίας με τον Γραμματέα της Συνοδικής Επιτροπής, αρμόδιο για θέματα Θρησκευτικού Τουρισμού Παναοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Σπυρίδωνα Κατραμάδο, με τον οποίο συζήτησαν το θέμα της Διοργάνωσης Συνεδρίου στην περιοχή των Αγράφων με κυρίαρχο θέμα τον Θρησκευτικό Τουρισμό και την ανάδειξη των χριστιανικών μνημείων της περιοχής αυτής. Ακολούθησε επίσκεψη στον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο, από τον οποίο έλαβαν τις πατρικές ευχές και την ευλογία για την διοργάνωση του 5ου Πανελληνίου Συνεδρίου Θρησκευτικού Τουρισμού.