Προς τον Υποστράτηγο Σκλάβο Σπυρίδωνα, Γενικό Περιφερειακό Αστυνομικό Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας και με κοινοποίηση στον Π.Ο.ΑΣ.Υ., κ. Θεοδωρικάκο Παναγιώτη, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη (μέσω ΠΟΑΣΥ) και όλες τουςς αρμόδιους φορείς, απευθύνει ανοιχτή επιστολή – διαμαρτυρία, για μια ακόμη φορά η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας.

«ΔΕΝ ΘΑ ΓΥΡΙΣΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΕΛΘΟΝΤΟΣ!!!

κ. Γενικέ:
Τελικά αποφασίσατε και διατάξατε. Τι διατάξατε όμως εν έτη 2022;

Την 09-10-22 διατάξατε την διμοιρία της Δ.Α. Ευρυτανίας να ενισχύσει την Δ.Α. Βοιωτίας για τον αγώνα Λεβαδειακού – ΠΑΟΚ, με κίνηση αυθημερόν, που σημαίνει οχτώ (8) ώρες μετακίνηση και τουλάχιστον πέντε (5) ώρες εργασία, σύνολο δεκατρείς!!! (13) ώρες προγραμματισμένης εργασίας το λιγότερο, αν όλα πήγαιναν καλά στον αγώνα και δεκαπέντε!!! (15) ώρες εργασίας για τους Αστυνομικούς προερχόμενους από τα περιφερειακά Α.Τ. της Ευρυτανίας.

κ. Γενικέ γνωρίζετε ότι για μετακινήσεις άνω των 160χλμ όπως είναι το Καρπενήσι – Λειβαδιά επιτρέπεται η χορήγηση διανυκτέρευσης. Επίσης γνωρίζετε εσείς και οι επιτελείς σας, ότι τα τελευταία χρόνια, με προηγούμενους Γενικούς Περιφερειακούς Διευθυντές η Διμοιρία της Ευρυτανίας ενίσχυε την Βοιωτία πάντα με χορήγηση διανυκτέρευσης.
Είχατε δύο επιλογές : α) είτε να μας χορηγήσετε διανυκτέρευση και να μεταβούμε στη Λιβαδειά στο ξενοδοχείο μας, ως επαγγελματίες, ξεκούραστοι, με το δωμάτιό μας και να πάμε να εκτελέσουμε απρόσκοπτα και με ασφάλεια τα καθήκοντά μας είτε β) να διατάξετε την αυθημερόν μετακίνησή μας, για προγραμματισμένη εργασία δεκατριών (13) ωρών το λιγότερο, εξαθλιώνοντας και εξουθενώνοντας το Αστυνομικό προσωπικό, θέτοντας σε κίνδυνο την επιχειρησιακή ικανότητα της Διμοιρίας και θέτοντας σε κίνδυνο την σωματική ακεραιότητα των Αστυνομικών. Διαλέξατε την δεύτερη επιλογή της ταλαιπωρίας, της εξουθένωσης και της θέσης σε κίνδυνο του Αστυνομικού προσωπικού.

ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΔΕΝ ΧΩΡΑΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΤΩΣΗ!

ΥΓ. 1 Διοικητική μέριμνα από μέρους σας ανύπαρκτη. Δεν ήσασταν υποχρεωμένοι να χορηγήσετε κάτι, όπως δεν ήσασταν υποχρεωμένοι να μας χορηγήσετε διανυκτέρευση. Άλλωστε ποιος πεινάει και διψάει σε δεκατρείς ώρες εργασίας;
ΥΓ. 2 Η Πολιτική και Φυσική μας ηγεσία, που τόσο καιρό σύμφωνα με τα λεγόμενά τους κόπτονται για την βελτίωση των συνθηκών εργασίας του Αστυνομικού, θα πάρουν θέση στο ανωτέρω πρόβλημα;
κ. Αρχηγέ στα συμβούλια της ΠΟΑΣΥ δηλώσατε ότι το γραφείο και το τηλέφωνό σας είναι ανοιχτά για όλους τους Αστυνομικούς. Σας ενημερώνουμε σε περίπτωση που δεν το γνωρίζετε ότι την 08-10-2022 τρεις φορές ο Πρόεδρός μας επικοινώνησε με το γραφείο σας και τις τρεις του είπαν ότι είστε απασχολημένος και ότι θα μας καλέσετε εσείς. Ακόμα περιμένουμε!!!!
ΥΓ. 3 Ελπίζουμε τα χρήματα που εξοικονομήσατε σε βάρος του ιδρώτα και της εργασίας των Αστυνομικών της διμοιρίας μας να τα χρησιμοποιήσετε για καλό σκοπό.
ΥΓ. 4 Την επόμενη φορά που θα υπάρξει παρόμοια διαταγή το λόγο θα έχει η δικαιοσύνη και αυτό δεν είναι απειλή, είναι ενημέρωση».