Ο καρκίνος του προστάτη είναι η πιο συχνή κακοήθης νόσος στους άνδρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παρ’ όλα αυτά,  είναι ένας από τους καρκίνους με τις καλύτερες προγνώσεις. Ο καρκίνος του προστάτη είναι σπάνιος στους άνδρες ηλικίας κάτω των 40 ετών. Συνήθως αρχίζει να αναπτύσσεται μετά τα 50 έτη και εκδηλώνεται μετά την ηλικία των 65 ετών. To PSA (ή ειδικό προστατικό αντιγόνο) είναι μία εξέταση αίματος που γίνεται μόνο στους άνδρες μετά την ηλικία συνήθως των 50 ετών. Η ανακάλυψη του PSA οδήγησε σε σημαντική αύξηση των διαγνώσεων τοπικά εντοπισμένου προστατικού καρκίνου.

Ο Σύλλογος ‘‘Αγώνας Ζωής’’ υπέρμαχος πάντα της πρόληψης και θέλοντας να παροτρύνει τους συμπολίτες μας να προβούν στην εξέταση που μπορεί  να σώσει τη ζωή τους  σε συνεργασία με τα μικροβιολογικά εργαστήρια της πόλης J.P. Biopathology, Ταξιάρχης Ο Πανορμίτης και Βιοπαθολογικό Εργαστήριο Σπυριδούλας Κωτσή παρέχει εντελώς ΔΩΡΕΑΝ την εξέταση  για τις 15 Σεπτεμβρίου Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του καρκίνου του προστάτη. Από τις 8:00 π.μ. έως τις 10:00 π.μ. μπορείτε να απευθυνθείτε στο διαγνωστικό κέντρο της επιλογής για να κάνετε την εξέταση.

Η Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά του Καρκίνου του Προστάτη καθιερώθηκε με πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τον ανδρικό πληθυσμό της Γηραιάς Ηπείρου σχετικά με τους κινδύνους που αντιμετωπίζει από τον καρκίνο του προστάτη. Με αυξημένη επαγρύπνηση και εντατικό προσυμπτωματικό έλεγχο, ωστόσο, η νόσος ανακαλύπτεται σε αρχικά στάδια και η αντιμετώπισή της είναι αποτελεσματική.Περισσότερες από 90% των περιπτώσεων των νεοδιαγνωσμένων καρκίνων του προστάτη αφορούν εντοπισμένη και περιορισμένη νόσο, προσφέροντας τη δυνατότητα ριζικής ιατρικής παρέμβασης, πριν η κακοήθεια ξεφύγει από το όργανο και εξαπλωθεί.