Απάντηση στις δηλώσεις Δημάρχου στον τοπικό τύπο

Συνεχίζεται η κόντρα αντιπολίτευσης-δημοτικής αρχής

Με νέα ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Λερογιάννης, απαντά στις …απαντήσεις του Δημάρχου Καρπενησίου κ. Νίκου Σουλιώτη, την περασμένη εβδομάδα. Αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Κύριε Δήμαρχε, συνήθως βαπτίζουμε ως επικίνδυνο αυτόν που νιώθουμε ότι μας απειλεί. Σας υπενθυμίζουμε επίσης ότι ο εκνευρισμός είναι κακός σύμβουλος.

Ράμπες ΑΜΕΑ

Κύριε Δήμαρχε, μετά τις αποπροσανατολιστικές δηλώσεις σας, σας υπενθυμίζουμε ότι, είχατε υποχρέωση από το Νόμο, μέχρι το τέλος του 2020 να έχετε κατασκευάσει ράμπες ΑΜΕΑ σε όλα τα δημοτικά κτίρια(ακόμη και σήμερα δεν έχει πραγματοποιηθεί ούτε το 10% των υποχρεώσεών σας). Σε διαφορετική περίπτωση, τα κτίρια θα κρίνονταν εξ’ ολοκλήρου αυθαίρετα. Επίσης, μετά από δική σας ευθύνη, λόγω ανυπαρξίας ραμπών στο 2ο δημοτικό σχολείο επιβαρύνατε τον προϋπολογισμό του δήμου με το υπέρογκο ποσό των €1.000.000. Και ποια ήταν η αντίδρασή σας; Να κάνετε μια πρόχειρη κατασκευή εκτός σχολείου, η οποία είχε ως αποτέλεσμα την αντίδραση του ίδιου του Διευθυντή.

Final Four Futsal

Κύριε Δήμαρχε, σας ενημερώνουμε ότι φυσικά και θυμόμαστε τι έχουμε ψηφίσει. Εσείς όμως, είτε σκόπιμα, είτε μη αντιλαμβανόμενος σωστά τις δηλώσεις μας, πετάτε για άλλη μια φορά την μπάλα στην εξέδρα. Αποφεύγοντας να απαντήσετε ουσιαστικά στα θέματα που σας θέτουμε. Για το λόγο αυτό αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε στο θέμα και να θέσουμε το ερώτημα ξανά.

Αν διαβάζατε με ηρεμία το δελτίο τύπου μας, εύκολα θα κατανοούσατε ότι ουδέποτε αναφέραμε ότι έγινε απευθείας ανάθεση από το Δήμο σε επιχείρηση συμφερόντων αντιδημάρχου σας. Έγινε ξεκάθαρο ότι δεν θέσαμε θέμα νομιμότητας αλλά θέμα ηθικής.

Σας ρωτούμε λοιπόν για άλλη μία φορά, ελπίζοντας ότι αυτή θα απαντήσετε επί της ουσίας:

  • Αρνείστε ότι φιλοξενήθηκαν οι ομάδες του F4 Futsalσε ξενοδοχείο συμφερόντων αντιδημάρχου σας;
  • Θεωρείτε ηθικό σε μία διοργάνωση στην οποία ο Δήμος είναι συνδιοργανωτής, η φιλοξενία των επισκεπτών να πραγματοποιείται από ξενοδοχείο συμφερόντων αντιδημάρχου σας και μάλιστα με απευθείας ανάθεση;

Προπονητικό κέντρο Καρπενησίου

Όσον αφορά στο προπονητικό κέντρο, όντως οι μελέτες ολοκληρώθηκαν το 2017, τα χρήματα δεσμεύτηκαν στα τέλη του 2018. Έχουμε φτάσει αισίως στα μέσα του 2021 και δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα. Το ερώτημα που εγείρεται είναι απλό, θεωρείτε ότι τα 3 χρόνια απραξίας είναι μια φυσιολογική καθυστέρηση για ένα έργο ύψιστης σημασίας και μέγιστης προτεραιότητας για την τοπική κοινωνία;