Μετακινείται στο Υπουργείο Τουρισμού

Με ανασχηματισμό μπήκε το 2021 στην Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας, 4 Ιανουαρίου 2021, ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα μετά τον ανασχηματισμό που αποφάσισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, να μην κρύβει μεγάλες ανατροπές.

Όπως είπε ο νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης «η θητεία μιας Κυβέρνησης δεν είναι μια προβλέψιμη ευθεία γραμμή. Ανακύπτουν νέες προκλήσεις και ανάγκες που επιβάλλουν την αναδιάταξη του δυναμικού της με την αξιοποίηση προσώπων σε νέους ή διαφορετικούς ρόλους στο κυβερνητικό έργο. Κάθε Κυβέρνηση λοιπόν οφείλει να επιδεικνύει — στον κατάλληλο χρόνο – ευελιξία».

Την Τρίτη, 5 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε η πρώτη ορκωμοσία ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου στις 11:00 με τους υπουργούς ενώ ακολούθησαν δύο ορκωμοσίες των υφυπουργών στις 11:45 και στις 12:30.

Αλλάζει Υπουργείο η Σοφία Ζαχαράκη

Φεύγει από το Υπουργείο Παιδείας η Ευρυτάνισσα Σοφία Ζαχαράκη, όπου διετέλεσε Υφυπουργός Παιδείας αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας – Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης & Ειδικής Αγωγής, παραμένει όμως εντός κυβέρνησης, στη θέση Υφυπουργού αρμόδιας τουριστικής εκπαίδευσης και ειδικών μορφών τουρισμού, του Υπουργείου Τουρισμού.

Με μια ανάρτησή της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναφέρει η κα Ζαχαράκη:

«18 μήνες μετά…ένιωσα βαθιά συγκίνηση κλείνοντας την πόρτα του γραφείου απόψε.

Ευγνωμοσύνη για την ευκαιρία που μου δόθηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να εργαστώ για τον χώρο που υπηρέτησα από διάφορες θέσεις για πολλά χρόνια. Χαρά που συνεργάστηκα με άξιους πολιτικούς, την Υπουργό Νίκη Κεραμέως και τον Βασίλη Διγαλάκη με αποτέλεσμα! Με τα μέλη της κυβέρνησης και τους βουλευτές μας, με τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους μας για να δώσουμε άμεσες λύσεις σε θέματα εκπαίδευσης και να εργαστούμε για το καλό των παιδιών μας.

Πλούτο εμπειριών και γνώσεων μέσα από τη συνεχή συνεργασία με τους γενικούς γραμματείς μας, τους περιφερειακούς διευθυντές και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, τους υπαλλήλους και τους διευθυντές του υπουργείου, των διευθύνσεων εκπαίδευσης, των ΚΕΣΥ, των ΚΠΕ και όλων των δομών εκπαίδευσης. Με τους εκπροσώπους της Διδασκαλικής ομοσπονδίας αλλά και της ομοσπονδίας λειτουργών μέσης εκπαίδευσης με τις συμφωνίες και τις διαφωνίες μας!

Μεγάλη Περηφάνια για την υπεράνθρωπη προσπάθεια που έχουν καταβάλει οι εκπαιδευτικοί μας όλων των βαθμίδων, οι μαθήτριες και οι μαθητές μας σε δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες και οι γονείς τους που έπρεπε να αναλάβουν πολλαπλούς ρόλους σ´αυτή τη συγκυρία. Σας ευχαριστώ από καρδιάς!!! Συνεχίζουμε!»