Τη δική του σελίδα στο διαδίκτυο έχει πια και η Ανατολική Φραγκίστα στη διεύθυνση www.anatolikifragista.gr. Το ιστορικό και ένα πιο παλιά χωριά της Ρούμελης που το παρελθόν της είναι συνυφασμένο με την πορεία ολόκληρης της Ευρυτανίας και φυσικά της Κεντρικής Ελλάδας, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στον ιστότοπο, έχει μια σύγχρονη σελίδα όπου η διαδικτυακοί επισκέπτες του μπορούν να ενημερωθούν για τα νέα του χωριού, τα αξιοθέατα, την ιστορία του, αλλά και τις σημαντικές προσωπικότητες που κατάγονταν από κει.
Η ονομασία της και η ύπαρξή της αναφέρεται από τον 14ο αιώνα, ενώ ήταν τόπος καταγωγής σπουδαίων ανθρώπων που έχουν παίξει ο καθένας τους ξεχωριστό ρόλο στην Ιστορία της Ελλάδας. Ο πιο γνωστός είναι ο Γεώργιος Καφαντάρης ο οποίος διετέλεσε Πρωθυπουργός της Ελλάδας το 1924. Άλλο ένα σημαντικό πρόσωπο είναι ο πεζογράφος Δημήτριος Παπαδόπουλος – «Τυμφρηστός» που έγραψε το Best Seller του 1928 «Η Ωραία του Πέραν».
Η πρωτοβουλία έγινε υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Γεώργιος Καφαντάρης και το μεγαλύτερο τμήμα από τις πληροφορίες προέρχονται από το βιβλίο ‘‘Ανατολική Φραγκίστα – στο Διάβα του Χρόνου’’ του Πατέρα Ευάγγελος Λέων Φεγγούλη αλλά και το αρχείο του ιδρύματός ακολουθεί διαχρονικά τους δρόμους καινοτομίας. Το φωτογραφικό υλικό του site είναι του κ. Γιάννη Μπουμπουρή.