Ολοκληρώθηκε η πρωτοβουλία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καρπενησίου σε συνεργασία με φορείς της Ευρυτανίας για τη συγκέντρωση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης προκειμένου να αποσταλούν για τη στήριξη του ουκρανικού λαού στις δύσκολες ώρες του περνάει. Στη δράση συμμετείχαν οι δήμοι Καρπενησίου και Αγράφων, η Π.Ε. Ευρυτανίας, τοπικοί σύλλογοι και σχολικές μονάδες.


Στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Καρπενησίου συγκεντρώθηκε ο μεγαλύτερος όγκος των προσφορών στο Καρπενήσι. Ο δήμος εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς το Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου και τον Ιατρικό Σύλλογο Ευρυτανίας για το ιατροφαρμακευτικό υλικό, τον Σύλλογο Απανταχού Τυμφρησταίων του Δήμου Μακρακώμης, την ΔΕΕΠ Ευρυτανίας και το Δασαρχείο Ευρυτανίας, τον Σύλλογο Γυναικών Δ.Ε. Φουρνάς, τον Σύλλογο Φουρνιωτών «Ο Λεπενιώτης», το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Φουρνάς.

Επίσης ευχαρίστησε τον Σύλλογο Αγιατριαδιτών, καθώς και το 1ο και 2ο Νηπιαγωγείο και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καρπενησίου και ο Δήμαρχος Καρπενησίου κ. Νίκος Σουλιώτης δήλωσε σχετικά κατά τη συνάντηση όλων των φορέων στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου: ‘Μέσα από τη δράση αυτή αναδείχθηκε η σημασία της αλληλεγγύης και της αγάπης προς τον συνάνθρωπο αλλά και η ουσιαστική συνεργασία μεταξύ φορέων και συλλόγων. Ευχαριστούμε πολύ για την άψογη συνεργασία και αλληλοϋποστήριξη όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Καρπενησίου καθώς και τους εργαζομένους του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας’.

Στη δράση συμμετείχε και ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας που ευχαρίστησε τα μέλη και τους φίλους που ανταποκρίθηκαν τόσο θερμά στο κάλεσμα του, με την ευχή των γυναικών να τελειώσει σύντομα αυτός ο πόλεμος.