Την αποξήλωση και την αντικατάσταση της στέγης του Λαογραφικού Μουσείου στην Τ.Κ. Γρανίτσας αποφάσισε ο Δήμαρχος Αγράφων Αλέξης Καρδαμπίκης, με σκοπό την προστασία του μουσείου από τις καιρικές συνθήκες που θέτουν σε κίνδυνο το ίδιο το κτίριο και το εσωτερικό του, καθώς και τα εκθέματα που διαθέτει.

Συγκεκριμένα αποφασίστηκε στη στέγη του μουσείου να τοποθετηθούν νέου τύπου κεραμίδια (τσιμεντοκεράμιδα) επιφάνειας 300,00 m2. Την εκτέλεση του έργου αναλαμβάνει ο εμπειροτέχνης Παναγιώτης Γεωργάκης έναντι του χρηματικού ποσού που ανέρχεται σε οκτώ χιλιάδες και επτακόσια ευρώ (8.700,00€) συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%.

Η δαπάνη που προκαλείται από τη συγκεκριμένη ανάθεση θα καλυφθεί από ιδίους πόρους και έχει εγγραφεί η σχετική πίστωση στον προϋπολογισμό εξόδων. Ως εκτιμώμενος χρόνος παράδοσης υπολογίζεται το χρονικό διάστημα των εκατόν είκοσι (120) ημερών. Η πληρωμή του ανωτέρω συμβατικού ποσού θα διενεργηθεί με την έκδοση χρηματικών ενταλμάτων πληρωμής, μετά την υποβολή τιμολογίων από τον προμηθευτή και των απαραίτητων δικαιολογητικών.