Απεβίωσε γυναίκα στη Λαμία από τη γρίπη

1487

Επτά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη ΜΕΘ Λαμίας

Σε έξαρση βρίσκεται ο ιός της γρίπης, που στο πέρασμά του μετρά ήδη πολλούς νεκρούς. Στη Λαμία καταγράφηκε μόλις ο πρώτος επιβεβαιωμένος θάνατος από τον Η1Ν1 την Δευτέρα 11/2/2019. Σε επιφυλακή βρίσκεται ολόκληρη η χώρα, καθώς ο ιός αυτός δεν λογαριάζει ηλικίες.

Ηλικιωμένη ήταν η  γυναίκα που κατέληξε στην ΜΕΘ της Λαμίας, ύστερα από μερικές μέρες νοσηλείας της στην πνευμονολογική Κλινική του Νοσοκομείου Λαμίας.

Τρία ακόμη επιβεβαιωμένα κρούσματα γρίπης νοσηλεύονται από την περασμένη βδομάδα στη ΜΕΘ. Πρόκειται για 51χρονο αλλοδαπό και μία ακόμη γυναίκα από τη Λαμία, ενώ προστέθηκε ένα ακόμη περιστατικό 54χρονου από τη Λαμία.

Μέχρι στιγμής εφτά (7) είναι τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί από τη ΜΕΘ, ενώ μαζί με τα υπό έλεγχο δείγματα δεν αποκλείεται ο αριθμός αυτός να γίνει διψήφιος. Το ΚΕΕΛΠΝΟ συγκεντρώνει συνεχώς στοιχεία, καθώς ήδη βρισκόμαστε στην 6η εβδομάδα επιτήρησης του ιού. Οι επόμενες εβδομάδες αναμένονται να είναι ιδιαίτερα κρίσιμες, διότι προβλέπεται ο ιός να φτάσει στο αποκορύφωμά του την τελευταία βδομάδα του Φεβρουαρίου αν καταγράψει την ίδια τάση όπως και πέρυσ