Τα καυτά θέματα της επικαιρότητας καλά κρατούν. Οι αποκαλύψεις  για το σκάνδαλο των υποκλοπών έχουν πάρει τεράστια έκταση στην Ελλάδα, αλλά και στο Εξωτερικό, όσο κι αν επιμένουν οι υπαίτιοι ότι, όλη η υπόθεση είναι προπαγάνδα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Τα μεγάλα κανάλια κρατούν ομπρέλα  σ’ αυτό, βλέποντας από κάτω τις καθημερινές αποκαλύψεις για τις οικονομικές ατασθαλίες και όχι μόνο στην Κιβωτό του κόσμου. Ο υπερβάλλων ζήλος του αστυνομικού με τον τραυματισμό ενός 16χρονου στη Θεσσαλονίκη έφεραν πολιτική και κοινωνική αναστάτωση, επεισόδια κι εμπρησμούς από τις κοινότητες των Ρομά ανά τη χώρα, ως ‘’αντίποινα’’. Η υπόθεση της Ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Εύας Καϊλή, για διαφθορά και δωροληψία από τα πετροδόλαρα του Κατάρ χτυπάει κόκκινο.

Όλα αυτά βέβαια κάποια στιγμή που θα κατακάτσει ο κουρνιαχτός, θα ξεχαστούν, όπως ξεχάστηκαν οι Πάτσηδες και οι αλλεπάλληλοι βιασμοί της 12χρονης από τον Κολωνό και των τριών ανήλικων παιδιών (αδέλφια) από τα Πετράλωνα.

Αυτό που δεν μπορεί να ξεχαστεί όμως, όποια επικαιρότητα κι αν επιστρατευτεί από τα φιλικά προσκείμενα  κανάλια προς την Κυβέρνηση είναι η φτώχεια και η εξαθλίωση. Μεγάλο ποσοστό των πολιτών προχωρά σε περικοπές στην κατανάλωση βασικών αγαθών λόγω ακρίβειας και κατ’ αυτό τον τρόπο μειώνει και την κατανάλωση ενέργειας. Και συγκεκριμένα, από έγκυρες στατιστικές,  το 84% προχωρά σε μείωση κατανάλωσης  ενέργειας, το 83% στη αγορά καταναλωτικών προϊόντων, το 66% στις μετακινήσεις  με το προσωπικό αυτοκίνητο και ένα 18% των γονέων κάνει κάποιες περικοπές στην φροντιστηριακή προετοιμασία των παιδιών τους.

Ενώ η ακρίβεια καλπάζει κατά 35% κατά μέσο όρο η κυβέρνηση συνεχίζει να κοροϊδεύει τον κόσμο. Τώρα που πλησιάζουν οι εκλογές, οι λαλίστατοι αρμόδιοι κυβερνητικοί παράγοντες σκέφτονται να δώσουν μια ακόμη επιταγή 150 ευρώ στους οικονομικά αδύναμους, (δηλ. τα έξοδα  μόνο για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι και αυτό δύσκολα). Το περιβόητο ‘’καλάθι του νοικοκυριού’’ αποδεικνύεται πως δεν αποβαίνει προς όφελος των καταναλωτών, αφού υπάρχουν στρεβλώσεις, στον ανταγωνισμό μεταξύ των προμηθευτών.

Ο πληθωρισμός υποχώρησε στο 8,5% και φαντάζομαι οι υπουργοί και βουλευτές της κυβέρνησης, με πρώτο τον Άδωνη Γεωργιάδη, θα βγουν στους άμβωνες των καναλιών για να μας περάσουν το κήρυγμά τους. Μόνο που ο καταναλωτής  δεν θα τους πιστέψει, όταν στο σούπερ μάρκετ βλέπει μπροστά του τον εφιάλτη της ακρίβειας. Ενδεικτικά, τα γαλακτοκομικά προϊόντα ακριβαίνουν 25%, τα λάδια 20%, το ψωμί 18%, τα κρεατικά 18%, τα λαχανικά 13% κ.λ.π. Θα μου πει κανείς οι αρμόδιοι υπουργοί μπορούν να μειώσουν τις τιμές; Μην μου πείτε όχι, γιατί έχουν όπλα, αλλά αρνούνται να τα χρησιμοποιήσουν, όπως η μείωση ΦΠΑ στα βασικά προϊόντα και οι αυστηροί έλεγχοι. Η πλειοψηφία του κόσμου απαιτεί τη λήψη τολμηρών μέτρων, εκτός από την διαχρονική απαίτηση αύξησης μισθών και συντάξεων. Σε ενάντια περίπτωση δεν μας σώζει τίποτα, αφού ένα κρίσιμο μεγάλο ποσοστό συμπολιτών μας θα οδηγηθεί στην εξαθλίωση.

                                        Κώστας Μπουμπουρής  

                                      Αστυν.Δ/ντής ε.α.-Συγγραφέας

                                           (k.boubouris@yahoo.gr)