«Καλώς ή κακώς, έχω το αβαντάζ να είμαι γνωστός, οπότε όποιες εκλογές και να πλησιάζουν δεν σκιάζομαι¨ δηλώνει ο Απόστολος Γκλέτσος σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Espresso όπου μίλησε για την Περιφέρεια  Στερεάς, το ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την προσωπική του ζωή. 

Ο πρώην υποψήφιος  περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και νυν περιφερειακός σύμβουλος, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, και ηθοποιός, Απόστολος Γκλέτσος, μιλάει σήμερα στην «Espresso».

Στις ερωτήσεις για την πολιτική ο κ. Γκλέτσος απαντά:

«Τι θέλεις από την πολιτική; Τοπική Αυτοδιοίκηση ή Βουλή;

Στην Τοπική Αυτοδιοίκηση είμαι στην αντιπολίτευση. Για το μέλλον, θα αφουγκραστώ τον κόσμο, τους συμπολίτες μου. Θα δω πού θα με πάει το «θέλω» των συμπολιτών μου. Τώρα εάν θα είναι Αυτοδιοίκηση ξανά ή Βουλή το επόμενο βήμα θα… δείξει. Καλώς ή κακώς, έχω το αβαντάζ να είμαι γνωστός, οπότε όποιες εκλογές και να πλησιάζουν δεν σκιάζομαι.

Έχουν γίνει προτάσεις;

Βεβαίως κι έχουν γίνει. Εγώ ανήκω στον ΣΥΡΙΖΑ και δεν έχω σκοπό να φύγω από εκεί. Κι αν φύγω θα πάω σπίτι μου. Ο άλλος χώρος που με περιμένει μετά τον ΣΥΡΙΖΑ είναι το σπίτι μου.

Γιατί το θέτεις έτσι τελεσίδικα; Σήμερα δεν υπάρχουν πολιτικά στεγανά…

Αυτά που κοροϊδεύω στη ζωή, τις κωλοτούμπες δηλαδή, εγώ δεν θα τις κάνω. Οταν βλέπω ανθρώπους να βρίζουν κι ύστερα να συστρατεύονται με αυτό που έβριζαν, μέσα μου γελάω με αυτούς. Στο χωριό μου λένε μια έκφραση για όλους αυτούς, «δεν τους έχω αυτούς τους ανθρώπους για γιορτή»! Εγώ είμαι σταθερός στην Αριστερά και στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν ανέβω στη Βουλή, θα ανέβω με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κριτικάρεις το κόμμα σου και τα λάθη του;

Το να βγαίνει κάποιος δημόσια και να λέει τα κακώς κείμενα ενός χώρου στον οποίον ανήκει δεν παράγει θετικό έργο. Ζήτα μια ακρόαση στα όργανα και πήγαινε και πες χειρότερα από αυτά που λες έξω. Αλλά όχι δημόσια.

Σε ποια θέση θα έπαιζες εσύ εάν ήσουν βουλευτής; Θα ήσουν επιθετικός;

Είναι υποθετική ερώτηση που δεν μπορώ να την απαντήσω, γιατί δεν είμαι βουλευτής. Αν ήμουν όμως περιφερειάρχης, που παραλίγο να γίνω, σίγουρα δεν θα είχαμε Σταύρο Μπένο, και σίγουρα θα είχαμε κάνει έργα. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, αυτή τη στιγμή, είναι ένα ξεχαρβαλωμένο σύστημα. Ο Φάνης Σπανός δεν είναι… δεν υπάρχει. Δεν τον κρίνεις ως καλό ή κακό, απλώς δεν υπάρχει. Σκέψου, είναι αιρετός και του έβαλαν από πάνω του τον Μπένο, που θεσμικά είναι ανύπαρκτος. Ο Μπένος είναι ένα θεσμικό φάντασμα. Δεν υπάρχει πουθενά ο διορισμός. Δεν έχει πάρει καν ΦΕΚ.» (πηγή: espressonews.gr)