Αναρτήθηκαν οι πρώτες συνταγές της Ευρυτανίας στην σελίδα Let’s Taste Central Greece της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης Στερεάς Ελλάδας. Η Ευρυτανία με τα ιδιαίτερα περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά, αλλά και τις μοναδικές και αυθεντικές γεύσεις, όπως το τσαλαφούτι της περιοχής, προϊόν της ντόπιας κτηνοτροφίας από το κατσικίσιο γάλα, αλλά και η αυθεντική βουνίσια μαγειρική παράδοση, συνθέτουν τις πρώτες συνταγές που καταγράφηκαν στη σελίδα.

Παραδοσιακή κολοκυθοτυρόπιτα, αυθεντική τυρόπιτα βουνίσια, Καρπενησιώτη πρασόπιτα με τυρί, γιορτινή βουνίσια τριλογία κρεάτων στο πήλινο, αρνάκι γιουβέτσι, κόκορας χωριάτικος κοκκινιστός με σπιτικές χυλοπίτες, σε ότι αφορά τα παραδοσιακά πιάτα. Γλυκά του κουταλιού όπως το γλυκό άγριο βύσσινο και η αγριοφράουλα, αλλά και πιο σύγχρονες γαστρονομικές προτάσεις όπως όπως τα φασόλια με καπνιστή πέστροφα και πένες με πέστροφα Καρπενησίου.

Στόχος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης είναι η ανάδειξη των τοπικών προϊόντων, αλλά και της γαστρονομίας της Στερεάς Ελλάδας στην καρδιά της οποίας βρίσκεται η Ευρυτανία.