Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έφτασε στην κορυφή και αποτελεί έμπνευση για όλους τους ανθρώπους εκεί έξω.

Στον Λευκό Οίκο βρέθηκε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο μαζί με την υπόλοιπη ομάδα των Milwaukee Bucks, αποτελώντας έτσι την πρώτη ομάδα μπάσκετ που είναι καλεσμένη του Λευκού Οίκου μετά την προεδρία Obama. Η επίσκεψη έγινε για να γιορτάσουν το πρωτάθλημα που πήραν οι Bucks για το 2021, με τον ίδιο τον Γιάννη να μιλάει ως καλεσμένος του νυν προέδρου, Joe Biden.

Η ομιλία του Γιάννη Αντετοκούνμπο στον Λευκό Οίκο

«Είναι απίστευτο. Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Εκ μέρους των συμπαικτών μου, των προπονητών, της οργάνωσης των Bucks, είμαστε πολύ ευγνώμονες για αυτήν την ευκαιρία. Ξέρετε, ένα παιδί από τα Σεπόλια, στην Αθήνα, στην Ελλάδα, μεγάλωσε από δύο Νιγηριανούς γονείς που πάσχιζαν κάθε μέρα να παρέχουν σε εμάς…

Είναι απίστευτη ευκαιρία το να μπορείς να είσαι στον Λευκό Οίκο και να γνωρίζεις τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Δε θα μπορούσα να νιώθω μεγαλύτερη τιμή και να είμαι περισσότερο χαρούμενος που κάτι σαν και αυτό – που κατάφερα κάτι σαν και αυτό στη ζωή μου.

Πρώτα απ’ όλα, θέλω να ευχαριστήσω τις οικογένειές μας. Προφανώς, οι οικογένειές μας είναι ένα μεγάλο μέρος του ποιοι είμαστε. Έχουν κάνει πολλές θυσίες αυτά τα χρόνια για να μπορέσουμε να πάρουμε πρωτάθλημα. Δεν είναι μαζί μας σήμερα, αλλά πάντα τους έχουμε μαζί μας στις καρδιές μας. Είναι ένα μεγάλο μέρος αυτού που κάνουμε.

Επίσης, ευχαριστώ τους φανς των Bucks. Έχουμε τους καλύτερους φανς στον κόσμο. Μας στηρίζουν από την πρώτη μέρα. Μας στήριξαν όταν ήμασταν η χειρότερη ομάδα στο NBA, μας στήριξαν και όταν γίναμε η καλύτερη ομάδα στο NBA. Μας στήριξαν σε όλη την πορεία. Δε θα μπορούσαμε να τα καταφέρουμε χωρίς εκείνους

Για όλους εκεί έξω, αυτό είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα ότι με σκληρή δουλειά, με θυσίες, αν αφιερώνεις τον εαυτό σου στη δουλειά κάθε μέρα και προσπαθείς να γίνεσαι καλύτερος σε ό,τι κι αν κάνεις και ό,τι αγαπάς και πιστεύεις στα όνειρά σου, μπορείς να καταφέρεις απίστευτα πράγματα στη ζωή σου. Το έκανα αυτό όλη μου τη ζωή και είμαι στον Λευκό Οίκο. Ποτέ δεν μπορείς να πάρεις τέτοιες στιγμές ως δεδομένες. Χωρίς σκληρή δουλειά, αυτό δε θα ήταν εφικτό.

Σας ευχαριστώ»

Η ιστορία του Γιάννη Αντετοκούνμπο

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο γεννήθηκε στις 6 Δεκεμβρίου του 1994 στην Αθήνα. Οι γονείς του, Τσαρλς και Βερόνικα, μετανάστες από το Λάγος της Νιγηγίας, αποφάσισαν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα το 1991. Ο Φράνσις, ο μεγαλύτερος αδερφός του Γιάννη, έμεινε με τον παππού και τη γιαγιά του στο Λάγος, ενώ οι γονείς του έκαναν άλλους τρεις γιους στην Ελλάδα, τον Θανάση, τον Κώστα και τον Αλέξη.

Παρά το γεγονός ότι ο Γιάννης και τα τρία του αδέρφια γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στην Ελλάδα, δεν απέκτησαν αυτόματα το δικαίωμα της ελληνικής ιθαγένειας, ενώ έζησαν στα Σεπόλια υπό πολύ δύσκολες συνθήκες διαβίωσης. Οι γονείς του δυσκολεύονταν να βρουν εργασία και ο Γιάννης με τον Θανάση πουλούσαν γυαλιά, στάντες και ρολόγια σε υπαίθριες αγορές, ώστε να συνδράμουν στην οικογένεια.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Ακύρωσε τη γιορτή στα Σεπόλια & στέλνει το δικό του μήνυμα για τις φωτιές

Η ενασχόληση με το μπάσκετ

Το 2007, ο Γιάννης άρχισε να ασχολείται με μία από τις μεγάλες του αγάπες: το μπάσκετ. Δύο χρόνια μετά, έπαιζε επαγγελματικά στην ομάδα εφήβων του Φιλαθλητικού, στις 9 Μαΐου του 2013 η ελληνική κυβέρνηση του έδωσε επίσημα τα έγγραφα της ελληνικής του ιθαγένειας και στις 27 Ιουνίου του 2013 επιλέχθηκε στο NBA Draft των Milwaukee Bucks.

Nba Playoffs Sport GIF by NBA

Από εκείνη τη στιγμή και μετά, η πορεία του ήταν μόνο ανοδική στον χώρο. Ξεκίνησε, όπως είπε και ο ίδιος, από μία από τις πιο κακές ομάδες του NBA και με σκληρή δουλειά και επιμονή, βρίσκεται σήμερα στην καλύτερη. Την ίδια στιγμή που όλος ο πλανήτης τον θαυμάζει όχι μόνο για τις αθλητικές του ικανότητες, αλλά ακόμα περισσότερο για το ήθος και την έμπνευση ενός παιδιού που ξεκίνησε από το τίποτα, έφτασε στην κορυφή και παρέμεινε προσγειωμένος, θέλοντας να εμπνεύσει και να βοηθήσει όσους μπορεί γύρω του, κοντά ή μακριά του.

Στη συνέχεια θα βρεις περισσότερο φωτογραφικό υλικό από την επίσκεψή του στον Λευκό Οίκο.

queen.gr