Αντίστροφη μέτρηση για να ανάψουν τα καζάνια για τις φετινές Γιορτές Τσίπουρου σε Δονμίστα και Γρανίτσα. Οι δυο εκδηλώσεις θεσμός των δήμων Καρπενησίου και Αγράφων αντίστοιχα, θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Οκτωβρίου κάνοντας και το καλωσόρισμα της χειμερινής περιόδου.

3ήμερο γλέντι σε Δομνίστα

Ο Φιλοπρόοδος Σύλλογος Δομνίστας με την υποστήριξη του Δήμου Καρπενησίου και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υπόσχεται το τελευταίο Παρασκευοσαββατοκύριακο του Οκτωβρίου στην πλατεία του χωριού ένα 3μερο γλέντι με άφθονο τσίπουρο, τσιπουρόμελο και πολλούς παραδοσιακούς μεζέδες στην 17η Γιορτή Τσίπουρου.

Μετά τον εορτασμό της Εθνικής επετείου την Παρασκευή 28 Οκτωβρίου και την κατάθεση στεφάνων, στην συνέχεια θα ξεκινήσει κι επίσημα η γιορτή και το Σάββατο 29 Οκτωβρίου όλη μέρα τα καζάνια θα είναι εκεί και θα περιμένουν τον κόσμο να απολαύσει το τσίπουρο μαζί με διάφορα εδέσματα που θα προσφέρονται όλα δωρεάν. Το απόγευμα υπάρχουν εκπλήξεις για τους μικρούς φίλους και το βράδυ θα ακολουθήσει ζωντανή ορχήστρα ( Μπουζούκι: Κωνσταντίνος Μαντελος, τραγούδι:, Δήμητρα Καψάλη , Αρμόνιο + τραγούδι Θεόδωρος Τσουνακας και Κλαρίνο: Πλετσας Θανάσης) για μια όμορφη μουσική βραδιά που υπόσχεται πολύ γλέντι και χορό. Την τελευταία μέρα οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται σ’ ένα γιορτινό κλίμα ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Φωτο αρχείου

Ανάβουν τα καζάνια και στην Γρανίτσα

Μετά από δύο χρόνια απουσίας, ήρθε η ώρα να ανταμώσουν ξανά όλοι στην πλατεία Γρανίτσας. Η καθιερωμένη Γιορτή Τσίπουρου θα επιστρέψει το Σάββατο 29 Οκτωβρίου στις 12.00 το μεσημέρι με γλέντι, χορό και άφθονο τσίπουρο με τη διοργάνωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Γρανίτσας.