Δεύτερη εβδομάδα για τις φετινές Γιορτές Δάσους που συνεχίζουν το πρόγραμμά τους με συναυλίες, ημερίδες και εκδηλώσεις.

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΜΙΜΗ ΠΛΕΣΣΑ

Την Παρασκευή 28 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η «ΝΥΧΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ», μια συναυλία αφιέρωμα στον σπουδαίο Έλληνα μουσικό Μίμη Πλέσσα, στο Αμφιθέατρο Βασικής Βιβλιοθήκης και ώρα 9:00 μ.μ.. Η Δημοτική Φιλαρμονική Καρπενησίου θα ξεκινήσει τη συναυλία του καλοκαιριού και θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στο τεράστιο μουσικό έργο του Μίμη Πλέσσα. Μια βραδιά γεμάτη με τραγούδια που όλοι έχουμε αγαπήσει και σιγοτραγουδήσει ξεκινώντας από την jazz εποχή του συνθέτη έως τον ελληνικό κινηματογράφο, τραγούδια διαχρονικά, μελωδίες που μιλούν κατευθείαν στην ψυχή και μας ταξιδεύουν σε εποχές αγνές επαναφέροντας τα όνειρα των παιδικών μας χρόνων. Τα τραγούδια ερμηνεύουν οι: Ζανέλ, Θάνος Ολύμπιος, Αντωνία Βισβίκη. Στο πιάνο ο Χρ. Κουμούσης, στο μπουζούκι ο Γ. Ντινάκος και την μουσική επιμέλεια και διεύθυνση έχει η κα Ευαγγελία Βάρσου.

 ΓΙΟΡΤΗ ΠΙΤΑΣ ΣΤΗ ΦΟΥΡΝΑ

Ακόμα μία γιορτή για την τοπική παράδοση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 29 Ιουλίου και ώρα 9:00 μ.μ.. στη Φουρνά. Η Γιορτή Χωριάτικης Πίτας, που για ακόμα μια χρονιά διοργανώνει ο Σύλλογος Γυναικών Δ.Ε. Φουρνάς. Μια μεγάλη γαστρονομική γιορτή στην πλατεία του χωριού, με νόστιμες πίτες που γίνονται με παραδοσιακό τρόπο παρασκευής και γλυκά που θα κεραστούν σε όλους. Θα υπάρχει ζωντανή παραδοσιακή μουσική, που θα διασκεδάσει τους παρευρισκομένους ντόπιους και τους επισκέπτες. Στο τραγούδι θα είναι ο Νίκος  Βλαχοδήμος, η Γλυκερία Κωστούλα και ο Νίκος Αρβανίτης, ενώ στο κλαρίνο θα είναι ο Γιάννης Καραστάμος. Η γιορτή θα πραγματοποιηθεί σε συνδιοργάνωση του Δήμου Καρπενησίου, του ΟΠΑΣΤΕ και της Π.Ε Ευρυτανίας, αλλά και με την υποστήριξη του συλλόγου Φουρνιωτών Ευρυτανίας «Ο Λεπενιώτης».

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΚΑΡΠΕΝΗΣΙΩΤΗ

Τέλος, το Σάββατο 29 Ιουλίου κλείνει τις εκδηλώσεις του με το διήμερο εορτασμού, Αφιέρωμα στη μνήμη του Αθανασίου Καρπενησιώτη, που θα πραγματοποιηθεί στο μνημείο του Αθανάσιου Καρπενησιώτη και ώρα 11:00 π.μ. στο Καρπενήσι. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με επιμνημόσυνη δέηση, θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων και ενός λεπτού σιγή, ενώ τέλος θα ακουστεί ο Εθνικός Ύμνος από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καρπενησίου.Την Κυριακή 30 Ιουλίου στην Κοινότητα Αγίου Ανδρέα και ώρα 9:00 π.μ. θα πραγματοποιηθεί κεντρική εκδήλωση που θα τιμηθεί ο αγωνιστής της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, που έπεσε ηρωικά στις 17Ιούνη 1821 στην Μάχη του Σκουλενίου. Κεντρικός ομιλητής: θα είναι ο Γεώργιος Λάγαρης Πρόεδρος του Συλλόγου Καρπενησιωτών Αθήνας «Το Βελούχι».

Η εκδήλωση θα γίνει σε συνδιοργάνωση του Δήμου Καρπενησίου και του Σύλλογου Καρπενησιωτών Αθήνας «Το Βελούχι».