Συγκίνηση, κατάνυξη και δέος πλημμύρισαν, όπως κάθε χρόνο, τους παρευρισκόμενους στην πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα που τελέστηκε το Σάββατο 19 Αυγούστου στο ιστορικό και φυσικό μνημείο της Δυτικής Ευρυτανίας, το “Κυπαρίσσι της Πρασιάς”, τον πράσινο υπεραιωνόβιο γίγαντα των Αγράφων.

Στην εκδήλωση που ήταν αφιερωμένη στους “Αγίους των Αγράφων ‘’, έλαβε χώρα στο όμορφο χωριό της Πρασιάς, όπου για πρώτη φορά υπήρξε υπαίθρια λειτουργία παρουσία του Μητροπολίτη Καρπενησίου κ.κ. Γεώργιο. Πλήθος πιστών κάτω από το ιστορικό Κυπαρίσσι που προφήτευσε  ο Πατρο- Κοσμάς ο Αιτωλός  το 1770 την απελευθέρωση  της Ελλάδας από τον τουρκικό  ζυγό, προσκύνησαν τμήματα των ιερών λειψάνων του Αγίου και άκουσαν κηρύγματά του .

Ακολούθησε ομιλία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για την ζωή του Αγίου αλλά και ομιλίες για τους  Αγίους των Αγράφων  και  την συνεισφορά  τους στην απελευθέρωση  του Έθνους. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία πλήθος πιστών, ιερείς ,η Βουλευτής Ευρυτανίας κ. Οικονόμου, ο δήμαρχος Αγράφων κ. Αλέξης Καρδαμπίκης, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αγράφων.