Την Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2021 οι μαθητές, οι μαθήτριες και οι εκπαιδευτικοί  του Δημοτικού Σχολείου Παλαιοκατούνας Ευρυτανίας επισκέφτηκαν το Μουσείο Βίνιανης στη μαγευτική Παλιά Βίνιανη για να δούν από κοντά την εικαστική έκθεση που οργανώνει εκεί η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου. Ο Δήμος Αγράφων ανταποκρίθηκε στο αίτημα της σχολικής μονάδας και διέθεσε τα μικρά του λεωφορεία για τη μετακίνηση του σχολείου.

Στο χώρο του μουσείου τους υποδέχτηκε η κα Βούλα Σούκη, εθελόντρια της έκθεση,  η οποία μίλησε στους μαθητές για τις διαφορετικές τεχνοτροπίες των έργων, έκανε μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία της τέχνης και εξήγησε την ανάγκη των καλλιτεχνών να δημιουργούν και πόσο δύσκολο είναι γι’ αυτούς να αποχωρίζονται τα έργα τους.

Οι μαθητές κινήθηκαν στις αίθουσες του μουσείου, περιεργάστηκαν τους πίνακες και επέλεξαν το έργο που τους άρεσε περισσότερο με την υπόσχεση ότι θα προσπαθήσουν να το φιλοτεχνήσουν και οι ίδιοι!

Στο τέλος της επίσκεψης τους βρέθηκαν και στα αλώνια του ιστορικού χωριού του Δήμου Αγράφων και το όμορφα βαμμένο κάρο που βρίσκεται στην ίδια τοποθεσία, απαθανατίζοντας την επίσκεψή τους και τις τελευταίες ευχάριστες στιγμές που αποκόμισαν απ’ αυτή την επίσκεψη τους!