Ακριβότερα από Θεσσαλονίκη και Χολαργό
Ζητούν άμεσα τη μείωσή τους

Την άμεση μείωση των δημοτικών τελών καθαριότητας και φωτισμού στα χωριά των Αγράφων ζητούν με μήνυμά τους στα κοινωνικά δίκτυα και στα τοπικά μέσα οι Αγραφιώτες, οι οποίοι αδυνατούν να πληρώσουν τα μεγάλα ποσά που τους χρεώνει ο Δήμος.

Μάλιστα από όσα αναφέρουν τονίζεται ότι τα τέλη του Δήμου Αγράφων είναι ίδια με αυτά των Αθηνών, ξεπερνώντας ακόμη και εκείνα της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα σε ανάρτησή της η Κίνηση Πολιτών Αγράφων προς τη Δημοτική Αρχή αναφέρει:

«Δυστυχώς για άλλη μια δύσκολη χρονιά που βιώνουν οι δημότες των Αγράφων με την πανδημία και την συνεχιζόμενη κρίση, η δημοτική αρχή δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων κάνοντας σημαντικές οικονομικές ελαφρύνσεις προς τους Αγραφιώτες, μειώνοντας τα δημοτικά τέλη. Το πραγματικό γεγονός κύριοι που διοικείτε τον δήμο, είναι ένα…. Ο κάτοικος των Αγράφων θα πληρώσει και φέτος, σε μία χρονιά ανατίμησης του ηλεκτρικού ρεύματος, ακριβότερα Δημοτικά Τέλη, από τον κάτοικο του Χολαργού Αττικής (1,40€/τ.μ),τα ίδια με την Θεσσαλονίκη (1,50) και περίπου ίδια με την Αθήνα (1,55)!! Καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του. Τα οικονομικά στοιχεία του δήμου δείχνουν (ταμειακό υπόλοιπο σχεδόν 5,5 εκ. ευρώ) ότι μπορεί να γίνει μια γενναία μείωση στα τιμολόγια των ανταποδοτικών υπηρεσιών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού. Η δημοτική αρχή πρέπει να έχει πάντοτε ως προτεραιότητα την κοινωνική στήριξη και ανακούφιση των δημοτών της Δυτικής Ευρυτανίας και με τις πράξεις της να δείχνει ότι είναι κοντά στις ανάγκες τους. Ιδού η Ρόδος !!»