Έντονη είναι η απογοήτευση των πολιτών από τις χρόνιες καθυστερήσεις για το δρόμο Αγρίνιο-Καρπενήσι, όπως διαβάζουμε στην ενημερωτική ιστοσελίδα ‘’agrinionews.gr’’. Συγκεκριμένα, οι πολίτες αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους να κινητοποιηθούν και να πιέσουν προς κάθε κατεύθυνση.
Το Σάββατο μάλιστα 8 Ιανουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση σε κεντρικό κατάστημα του Αγρινίου και όρισαν Συντονιστική Επιτροπή, ενώ προγραμματίζουν πρωτοβουλίες. Αίτημα των πολιτών είναι να ολοκληρωθεί η υπάρχουσα προμελέτη για το 2ο Κομμάτι έως το 28ο χιλιόμετρο και να δημοπρατηθεί το έργο και να συνδεθεί με το Πλατυγιάλι και την Κεντρική Ελλάδα. Η Επιτροπή αποτελείται από πολίτες με καταγωγή από την περιοχή των Παρακαμπυλίων, των δύο δήμων της Ευρυτανίας αλλά και άλλα σημεία που αγωνίζονται, ώστε η συγκεκριμένη εθνική οδός να πάψει να αποτελεί «καρμανιόλα» και να γίνει ένας σύγχρονος δρόμος. Αναλυτικότερα, τα μέλη του Συντονιστικού είναι από τις περιοχές: Αγρίνιο, Σκουτεσιάδα – Ραΐνα, Σαργιάδα, Ποταμούλα, Κυπάρισσος, Πεντάκορφο, Αμπέλια, Άγιος Βλάσιος, Χούνη, Αθήνα-Ετεροδημότες, Χαράστη, Ψηλόβραχος και Ευρυτανία.
Την εκπροσώπηση της Ευρυτανίας έχουν αναλάβει ο Μακρής Παναγιώτης, Νέος Γεωργός – Ελαιουργός – Ελ. Επαγγελματίας, Άγιος Γεώργιος Ευρυτανίας και ο Φέρρας Γρηγόρης, Διασώστης Πλήρωμα Ασθενοφόρου. Οι εκπρόσωποι της Ευρυτανίας δήλωσαν: «Ευχόμαστε να έχουμε καλή επιτυχία και καλή δύναμη. Καλούμε όλους τους Ευρυτάνες να υπογράψουν στο παρακάτω link. Το θέμα μας ενδιαφέρει άμεσα όλους. Όσο περισσότερες υπογραφές τόσο το καλύτερο». Ήδη είναι ενεργή η ηλεκτρονική συλλογή υπογραφών στον παρακάτω σύνδεσμο με αίτημα «να γίνει άμεσα ο νέος δρόμος Αγρίνιο-Καρπενήσι» https://docs.google.com/…/1FAIpQLScmrfK4Iaa…/viewform…

Η ανακοίνωση της Επιτροπής
«Συστήθηκε συντονιστική επιτροπή πολιτών με σκοπό την ολοκλήρωση του δρόμου Αγρίνιο-Καρπενήσι που λιμνάζει χωρίς κανένα λόγο εδώ και δεκαετίες, παρόλο που υπάρχει προμελέτη έως το 28ο χλμ, τη στιγμή που τρέχουν μεγάλα έργα στην υπόλοιπη Ελλάδα. Σκοπός του συντονιστικού είναι η κινητοποίηση των αρμοδίων φορέων ώστε να ολοκληρωθεί το έργο. Απευθυνόμαστε στους κατοίκους των Δήμων Αγρινίου, Καρπενησίου και Λαμίας, όπως προβλέπει ο συνολικός σχεδιασμός του έργου. Για το σκοπό αυτό έχουμε απευθύνει κάλεσμα για συλλογή υπογραφών, στο οποίο ήδη υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση».