Την έγκρισή του έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Καρπενησίου για την τοποθέτηση αναβατορίου για πρόσβαση ατόμων μειωμένης κινητικότητας στο κατάστημα της τράπεζας Πειραιώς επί της οδού Τσιτσάρα 2 στο Καρπενήσι.

Η παρούσα απόφαση δεν αντικαθιστά την οιαδήποτε άλλη άδεια ή έγκριση
απαιτείται από τον νόμο από οιαδήποτε άλλη Αρχή ή Υπηρεσία και δεν αποτελεί καθ’ οιονδήποτε τρόπο απονομή ή αναγνώριση δικαιωμάτων κυριότητας, νομής ή
κατοχής.

Αναλυτικότερα, μετά από αυτοψία του αρμοδίου υπαλλήλου κ. Μαντέκα Βασιλείου στο εν λόγω σημείο διαπιστώθηκε ότι είναι δυνατή η τοποθέτηση του αναβατορίου στην προτεινόμενη θέση, καθώς παραμένει ικανός χώρος για την διέλευση πεζού και την εξυπηρέτηση εμποδιζόμενου ατόμου με αναπηρία. Συγκεκριμένα το πεζοδρόμιο στην οδό Τσιτσάρα στη προτεινόμενη θέση έχει πλάτος 1.70 μ. και τμήμα του αναβατορίου τοποθετείται εντός του οικοπέδου της Τράπεζας και καταλαμβάνει και μικρό τμήμα του πεζοδρομίου. Το αναβατόριο θα έχει μήκος 1.95 μ. και πλάτος 0.97 μ. και θα απομένει για τη διέλευση των πεζών πλάτος πεζοδρομίου 1.38 μ.Επειδή καλύπτονται οι παραπάνω προϋποθέσεις το Δ.Σ. γνωμοδότησε θετικά ως προς την τοποθέτησή του.