Πεζοπορική συνάντηση

Ξεπέρασε κάθε προσδοκία η συμμετοχή των φίλων πεζοπόρων που έλαβαν μέρος στη πεζοπορία που διοργανώθηκε το 2ήμερο 8 και 9 Οκτωβρίου από τον Σύλλογο των Απανταχού Βραγγιανιτών ” Άγιος Ιωάννης ο Θεολόγος”, σε συνεργασία με τον Ορειβατικό Σύλλογο Αγράφων και με την συμμετοχή ορειβατικών και πεζοπορικών συλλόγων απ’ όλη την Ελλάδα, ανάμεσά τους και Πεζοπορικός και Φυσιοδιφικός Σύλλογός Καρπενησίου.

Η εκκίνηση δόθηκε λίγο μετά τις 9:30 το πρωί από την πλατεία Σταυρός στα Μεγάλα Βραγγιανά ενώ η διαδρομή μέτριας δυσκολίας και συνολικής διάρκειας τριών ωρών, συμπεριέλαβε τις περιοχές: Πηγή Μάνα- Νερού-Καζάνι-Τούρλα- Οροπέδιο Βοϊδολίβαδο- κορυφή Μίχος. Μετά τη λήξη της πεζοπορίας ακολούθησε μουσικοχορευτικό απόγευμα ενώ προσφέρθηκαν δωρεάν τοπικά εδέσματα και ποτά με την αρωγή των ακούραστων εθελοντών του Συλλόγου.

Το πρώτο βράδυ οι πεζοπόροι πέρασαν ένα μοναδικό βράδυ στα Μεγάλα Βραγγιανά, όπου τα καζάνια πήραν φωτιά και ο χορός και το γλέντι είχαν τον πρώτο ρόλο, για να συνεχίσουν την πεζοπορία την δεύτερη μέρα.