Με μια ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της παράταξης «Ελεύθερη Στερεά», της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, καταγγέλλει τη στάση του περιφερειακού συμβούλου της Ελληνικής Αυγής για τη Στερεά, κ. Γιώτη Χαράλαμπου, μετά την καταδίκη της Χρυσής Αυγής. Στην ανακοίνωσή του ο κ. Βούλγαρης αναφέρει:  

«Μετά την καταδίκη της εγκληματικής οργάνωσης «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» που τον στήριξε επίσημα για να εκλεγεί, ο Περιφερειακός Σύμβουλος της «Ελληνικής Αυγής για τη Στερεά» Χαράλαμπος Γιώτης έστειλε με e-mail επίσημη επιστολή στους επικεφαλής των παρατάξεων και σε όλους τους Περιφερειακούς  Συμβούλους.
Απέναντι στις ανακοινώσεις παρατάξεων για την απομάκρυνση του από το Περιφερειακό Συμβούλιο, ο κ. Γιώτης θα μπορούσε να απαντήσει με πολιτικά, νομικά και άλλα επιχειρήματα. Θα μπορούσε να μπει σε διάλογο και να αποδείξει ότι δεν είναι μέλος εγκληματικής οργάνωσης. Αντί για αυτό, επέλεξε με την επιστολή του να βρίζει, να απειλεί, να επαναλαμβάνει τις ρατσιστικές του αναφορές. Πέρα από τα υπόλοιπα ρατσιστικά και υβριστικά για τις παρατάξεις που αναφέρει, λέει: «δεσμεύομαι να σας πονάω χωρίς έλεος» και τελειώνει την επιστολή του απευθυνόμενος «Χωρίς καμία εκτίμηση στους πολιτικούς και ηθικούς νάνους». Με αυτό τον τρόπο, μόνο οι φασίστες εκφράζονται.
Ο κ. Γιώτης  είναι αντιισλαμιστής και ρατσιστής. Το έχει αποδείξει πολλές φορές στις παρεμβάσεις του στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Τώρα αποδεικνύει ότι είναι και αμετανόητος φασίστας.
Ο κ. Γιώτης, ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής και πρόσφατα δήλωσε σε επίσημη συνεδρίαση του Π. Συμβουλίου, ότι εκφράζει πλέον το κόμμα του Κασιδιάρη, επίσης καταδικασμένου στην υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.
 
Πρέπει άμεσα, στην ερχόμενη συνεδρίαση του Οκτώβρη, όλες οι παρατάξεις, αλλά και κάθε Περιφερειακός Σύμβουλος να δηλώσουν ότι στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας οι φασίστες δεν χωράνε, τα μέλη εγκληματικών οργανώσεων δεν έχουν καμία θέση και να ψηφίσουμε όλοι την αποπομπή του από το Συμβούλιο. Όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι καλούμαστε να προστατέψουμε τη δημοκρατία.»