Δυναμικό ‘‘παρών’’ στο Καρπενήσι

Για ακόμα μια χρονιά ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων ΑΜΕΑ ΠΕ Ευρυτανίας διοργάνωσε μια σειρά από εκδηλώσεις για να τιμήσει και να αφυπνίσει κάθε πολίτη με αφορμή την Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου. Φέτος σε συνδιοργάνωση με το Ειδικό Νηπιαγωγείο, το Ειδικό Δημοτικό, το ΕΕΕΕΚ Καρπενησίου, το Κδαπ-ΜΕΑ του Δήμου Καρπενησίου, το ΚΕΔΑΣΥ Ευρυτανίας και το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας, πραγματοποίησε εκδηλώσεις τετραήμερες εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ.

Με την καθιερωμένη πορεία ευαισθητοποίησης, με τερματισμό στην κεντρική πλατεία Καρπενησίου την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου, ολοκληρώθηκαν οι φετινές εκδηλώσεις, με μια παρουσία δυναμικότερη από κάθε φορά.

Την προηγούμενη Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στο κλειστό γήπεδο του Δήμου Καρπενησίου γιόρτασαν την 4η Γιορτή Διαφορετικότητας με συμμετοχή όλων των σχολείων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Μια πραγματική γιορτή όπου μικροί και μεγάλοι, πολίτες, εκπαιδευτικοί, μαθητές με ή χωρίς ‘διαφορετικότητα’, έγιναν ένα και μέσα από παιχνίδι και διάδραση έκαναν πράξη το ‘ήμαστε όλοι ίσοι, όλοι ένα’.

Είχαν προηγηθεί την Τρίτη 29 Νοεμβρίου συνάντηση με τους προέδρους των Συλλόγων Γονέων Κηδεμόνων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στο χώρο του ΕΕΕΕΚ Καρπενησίου και την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου επίσκεψη και ομιλίες με επικεφαλής την Πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων κας Αν. Μπάρκα- Κριπάση σε όλα τα σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στις φετινές εκδηλώσεις παραβρέθηκε ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας κ. Παν. Μαρκοστάμος και το συμβούλιο. Μετά το πέρας της εκδήλωσης έγιναν συναντήσεις με τον Σεβασμιώτατο κ.κ. Γεώργιο στα γραφεία της Μητρόπολης Καρπενησίου. Έπειτα, στο Δημαρχείο έγινε συνάντηση με τους: Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ευρυτανίας κ. Αρ. Τασιό, το Δήμαρχο Καρπενησίου κ. Νικ. Σουλιώτη και το Διοικητή Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Ευρυτανίας κ.  Κλεομ. Λάππα, παρουσία της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων κας Αν. Μπάρκα- Κριπάση και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑΜεΑ Στερεάς Ελλάδας.

1η γιορτή αλληλεγγύης

Ο Σύλλογος γονέων, κηδεμόνων ΑΜΕΑ ΠΕ Ευρυτανίας συνεχίζει τον μήνα ευαισθητοποίησης και δράσεων διοργανώνοντας την 1η Γιορτή Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το ΚΕΔΑΣΥ Ευρυτανίας και την ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ του Δήμου Καρπενησίου. Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου και ώρα 17.30, στο πάρκο της Νεράιδας, μικροί και μεγάλοι με φαναράκια που θα χορηγηθούν από το Σύλλογο, θα φτάσουν με τα πόδια στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Καρπενησίου. Σειρά θα έχουν τα παραμύθια για την αλληλεγγύη και θα ακολουθήσει συζήτηση με ειδικούς από το ΚΕΔΑΣΥ Ευρυτανίας.