Η δήλωση του νέου υποψήφιου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ

Το Καρπενήσι επισκέφτηκε το πρωί της Κυριακής 17 Οκτωβρίου 2021 ο υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος, στα πλαίσια του προεκλογικού του αγώνα. Ο ίδιος μαζί με συνεργάτες του, αλλά και με τα μέλη του ΚΙΝΑΛ Ευρυτανίας περιηγήθηκε στο κέντρο της πόλης, ενώ δεν παρέλειψε να συνομιλήσει με πολίτες αλλά και καταστηματάρχες. Όλα δείχνουν ότι οι διεργασίες στο Κίνημα Αλλαγής βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη, μετά την ανακοίνωση της Φώφης Γεννηματά ότι δεν θα συμμετάσχει σε αυτές τις εσωτερικές εκλογές. Παράλληλα πολλά είναι τα σενάρια που θέλουν τον πρώην Πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου να κατεβαίνει και αυτός υποψήφιος στο κόμμα που ίδρυσε ο πατέρας του.

Λοβέρδος «Είμαι εδώ και θα νικήσουμε»

Από τη μεριά του σε δήλωσή του στο Καρπενήσι ο Ανδρέας Λοβέρδος μάλιστα δηλώνει βέβαιος για τη νίκη του, ενώ άφησε αιχμές και για την υποψηφιότητα Παπανδρέου. Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Είμαι εδώ για να απευθυνθώ στους πολίτες που θέλουν να συμμετάσχουν στη διαδικασία για την ανάδειξη του νέου προέδρου του κόμματος. Κοιτάμε το μέλλον με σεβασμό στο παρελθόν. Τήρησα αποκλειστικά όλες τις διαδικασίες τις θεσμικές και τις αποφάσεις που πήρε το κόμμα […]. Τώρα πια απευθύνομαι ως υποψήφιος πρόεδρος, επιδιώκοντας με όλες μου τις δυνάμεις την καλύτερη δυνατή συμμετοχή στις 5 Δεκεμβρίου και υποστηρίζοντας ότι η διαδικασία θα είναι αμιγώς πολιτική, διαδικασία ενότητας και σοβαρότητας. Αν επιλεγώ από τους πολίτες θα γίνει ένα κόμμα πατριωτικό, μεταρρυθμιστικό και προοδευτικό.[…] Υπακούω μόνο και προσαρμόζομαι μόνο στις θεσμικές αποφάσεις του κόμματος, στις οποίες και συμμετέχω με την ψήφο μου ως στέλεχος του κόμματος. Ο κ. Παπανδρέου, όπως ο κ. Βενιζέλος και ο κ. Σημίτης, πρέπει να βοηθήσουν την κυρία Γεννηματά, εγγυώμενοι όλοι μαζί οι πρώην αρχηγοί την ενότητα του κόμματος και τη σοβαρότητα των διαδικασιών. Άλλος ρόλος κατά τη δική μου γνώμη δεν υπάρχει. Όποιος όμως, απευθύνομαι σε όλα τα στελέχη και στον κ. Παπανδρέου, όποιος θέλει να κατέβει, υπάρχουν οι θεσμικές αποφάσεις του κόμματος και να τις τηρήσει. Δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου κάτι άλλο που μπορώ εγώ να πω.[…]Είμαι εδώ και θα νικήσουμε».

Ο κ. Λοβέρδος δήλωσε στον Ευρυτανικό Παλμό: «Είμαι εδώ και θα νικήσουμε. Στις 5 Δεκεμβρίου το βράδυ θα νικήσουμε. Το πρωί εκείνης της ημέρας θα κάνει εκλογές το ΚΙΝΑΛ και αν οι πολίτες με προτιμήσουν θα είμαι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Κάθε μέρα και πιο κοντά στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου. Περιοδεύω κάθε γωνιά της Ελλάδος με ενότητα, υπευθυνότητα, σοβαρότητα. Τερματικός σταθμός: το ΠΑΣΟΚ, η Δημοκρατική Παράταξη του 21ου αιώνα. Τίποτε δεν μας σταματά. Για την Ελλάδα. Για τις Ελληνίδες. Για τους Έλληνες».