Έκδοση και στην αγγλική γλώσσα με πρόλογο Κ. Μπακογιάννη

Ο Δημήτρης Φαλλής, γνωστός για τις αρχαιολογικές του έρευνες και μελέτες, συνέδεσε, αναμφισβήτητα, το όνομά του  με τις ιδιαίτερες προσπάθειές του για μια διαφορετική θεώρηση του αρχαιολογικού παρελθόντος στην Ευρυτανία. Το Δ. Σ. της  Πανευρυτανικής Ένωσης  αποφάσισε την επανέκδοση του τελευταίου βιβλίου του που είναι το «ΕΥΡΥΤΑΝΙΑ, Αρχαία Ιστορία  και Θρύλος», το οποίο, μάλιστα, πρόσφατα, έχει εκδοθεί μεταφρασμένο και στην αγγλική γλώσσα, με την επιμέλεια του  απόδημου στις Η.Π.Α.  Ευρυτάνα, με καταγωγή από την Χόχλια, λόγιου πρεσβυτέρου π.  Γεωργίου  Παπαδημητρίου και με πρόλογο του κ. Κώστα Μπακογιάννη, Δημάρχου  Αθηναίων, απόσπασμα του οποίου ακολουθεί στη συνέχεια:

«Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για εμένα να προλογίσω του κ. Δημητρίου Φαλλή, την μετάφραση του οποίου επιμελήθηκε εξαιρετικά ο πατήρ Γεώργιος Παπαδημητρίου, δίνοντας έτσι στους ομογενείς μας τη δυνατότητα να διαβάσουν και να μάθουν την πλούσια ιστορία της Μητέρας Ευρυτανίας. Δύο αξιόλογοι Ευρυτάνες, που αγαπούν την γενέθλια γη τους, θέλησαν να ρίξουν φως στην αρχαία ιστορία του τόπου τους, η οποία ξεκινά από αρχαιοτάτων χρόνων. Το βιβλίο του κ. Φαλλή είναι αποτέλεσμα χρόνιας έρευνας και μελέτης. Ο ζήλος του και η αγάπη του για την Ευρυτανία, τον οδήγησε σε αυτό το συναρπαστικό ταξίδι στο χρόνο και στην ιστορία. Η Ευρυτανία δεν είναι μόνο τα ψηλά και απάτητα βουνά της,…

Η Ευρυτανία είναι η γη που γεννήθηκε από τον πρώτο της βασιλιά Εύρυτο, με την ιστορία της να ξεκινά πολύ πιο πριν από το 5000 π.Χ. Μέσα, λοιπόν, από τις σελίδες του βιβλίου αυτού, ο συγγραφέας θέλει να κάνει γνωστό στον αναγνώστη τη γέννηση της Ευρυτανίας, τους μύθους και τους θρύλους γύρω από αυτή, τις μακρόβιες παραδόσεις, αλλά και την σπουδαία ιστορία που αποδεικνύεται από τα έως τώρα αρχαιολογικά ευρήματα. Το Αρχαίο Κάλλιον, τα Κοκκάλια, η Οιχαλία, ο Εύρυτος, ο Ηρακλής, οι ηρωικές γυναίκες της Αιτωλίας και όλη η ιστορία και η κουλτούρα της αρχαίας Ευρυτανίας θα ταξιδέψουν στην άλλη άκρη της γης, μετά την πρωτοβουλία του πατρός Γεωργίου Παπαδημητρίου, να προχωρήσει στη μετάφραση της αρχικής έρευνας του κ. Φαλλή.

Τα αδέρφια μας, οι ομογενείς Ευρυτάνες της Αμερικής, τρίτης και τέταρτης γενιάς, θα έχουν πλέον τη χαρά να διαβάσουν τη συναρπαστική ιστορία της Ευρυτανίας…. Μέσα από τους θρύλους και τις παραστατικές εικόνες που περιγράφονται από τη δεινή πένα του συγγραφέα, θα ταξιδέψουν μαζί του πίσω στο χρόνο, μαθαίνοντας τα πάντα για την αρχή της γενέτειράς μας. Το παρόν βιβλίο πρέπει να βρίσκεται στη βιβλιοθήκη κάθε Ευρυτάνα, αλλά και στη βιβλιοθήκη κάθε Έλληνα που αγαπά και σέβεται την ιστορία…»