“Επιμένουμε στην καρδιά της Ελλάδας”

1876

Γιάννης Αντωνίου

Αθλητής Εθνικής Ομάδας Χιονοδρομίας

Θεωρώ υποχρέωση των νέων να καταθέτουν ιδέες για την πρόοδο του τόπου μας

Βιογραφικό

Γεννήθηκα στο Καρπενήσι Ευρυτανίας και κατάγομαι από το Λιανοκλάδι Φθιώτιδας. Μέχρι τα 15 μου ζούσα μεταξύ Βελουχίου και Παρνασσού για προπονήσεις. Από τότε και μετά, παράλληλα με τις σπουδές μου στη Γυμναστική Ακαδημία στη Θεσσαλονίκη, ταξιδεύω ανά τον κόσμο συμμετέχοντας σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα στις Η.Π.Α, στη Ρωσία, στην Ελβετία, στην Αυστρία, στη Σουηδία, στους Ολυμπιακούς στην Πιόνγκτσανγκ στην Νότιο Κορέα ως  αθλητής της Εθνικής Ομάδας Χιονοδρομίας.

Είμαι υποψήφιος γιατί…

Όσο έρχομαι σε επαφή με άλλες κουλτούρες και με άλλες νοοτροπίες συχνά «ζηλεύω» τους τρόπους που οι άνθρωποι αυτοί έχουν επιλύσει προβλήματα και έχουν οργανώσει τη ζωή τους.

Θεωρώ υποχρέωση όλων των νέων ανθρώπων, που είμαστε πια πολίτες του κόσμου, να βοηθήσουμε καταθέτοντας ιδέες και δουλειά για την πρόοδο του τόπου μας και το κοινό καλό. Για αυτό είμαι εδώ

Ε. Έχετε μια σημαντική και συνεχώς ανοδική καριέρα στον αθλητισμό. Τι σας έκανε να θέσετε υποψηφιότητα για Περιφερειακός Σύμβουλος στις εκλογές του Μαΐου;

Α. Θεωρώ ότι σε μια δημοκρατία όλοι οι πολίτες πρέπει να συμμετέχουμε στα κοινά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ο ίδιος θα έλεγα ότι δεν είμαι στενά περιχαρακωμένος στις υποχρεώσεις μου σε σχέση με την καριέρα μου την αθλητική. Ενδιαφέρομαι για την πολιτική ζωή, φροντίζω να ενημερώνομαι και διαμορφώνω τις δικές μου πεποιθήσεις για όσα συμβαίνουν γύρω μας. Εξάλλου ο αθλητισμός επιβάλλει στους αθλητές έναν ομαδικό τρόπο σκέψης και ικανότητες συνεργασίας. Όσα έχω δει και έχω μάθει θα ήθελα να τα δω να εφαρμόζονται στον τόπο μου και να δίνουν τις καλύτερες λύσεις, εργαζόμενος σε μια ομάδα που έχει αποδείξει τη δυναμική της.

Ε. Είστε ένας νέος άνθρωπος με πλούσιες εμπειρίες από όλο τον κόσμο. Ποιοι είναι οι τομείς στους οποίους θα εστιάσετε και θα δουλέψετε εφόσον εκλεγείτε;

Α. Η βάση των εμπειριών μου προέρχεται από τον αθλητισμό. Στόχος μου είναι να αξιοποιηθούν οι υπάρχουσες αθλητικές υποδομές με τρόπο τέτοιο ώστε να προσελκύσουμε στην Ευρυτανία μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις και να αναπτυχθεί ο αθλητικός τουρισμός. Παράλληλα, θα υπάρξει η δυνατότητα για την προβολή της πολιτιστικής κληρονομιάς της περιοχής αλλά και του βασικού της πλεονεκτήματος, του φυσικού περιβάλλοντος που είναι από τα πιο καθαρά στον κόσμο. Το φυσικό περιβάλλον δίνει τη δυνατότητα για εναλλακτικές μορφές τουρισμού που θα μπορούν να θέσουν σε κίνηση και τον πρωτογενή και το δευτερογενή τομέα παραγωγής προϊόντων που μπορούν να παραχθούν στην περιοχή με πολύ υψηλά ποιοτικά χαρακτηριστικά.

Ε. Τι λείπει από την Ευρυτανία αυτή τη στιγμή και πώς σκοπεύετε να συμβάλετε στο να αναπτυχθεί;

Α. Θεωρώ ότι έχει ήδη γίνει πολύ σημαντική προσπάθεια. Πιστεύω ότι με κέντρο την Αντιπεριφέρεια μπορούμε να πετύχουμε την καλύτερη οργάνωση και συνεργασία όλων των φορέων της περιοχής, ώστε να γίνει πόλος έλξης για τους τουρίστες παρέχοντας υψηλής ποιότητας τουριστικό προϊόν.

Η προσωπική μου γνώση και εμπειρία από περιοχές της Ευρώπης και όλου του κόσμου που μοιάζουν πολύ με την Ευρυτανία μου δίνει τη δυνατότητα να γνωρίζω «έτοιμες λύσεις», δοκιμασμένες και επιτυχημένες προς αυτή την κατεύθυνση.

Ε. Πώς φαντάζεστε τον τόπο μας μετά από 10 χρόνια ;

Α. Φαντάζομαι ότι η Ευρυτανία θα διατηρεί τη φυσική της ομορφιά και το καθαρό περιβάλλον. Θα είναι όμως πιο εύκολα και πιο γρήγορα προσιτή μέσα από ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο. Ελπίζω ότι θα έχει επιτευχθεί ισόρροπη ανάπτυξη όλων των περιοχών και οι κάτοικοι θα έχουν πρόσβαση στα αγαθά της εκπαίδευσης και της υγείας, όπου και αν κατοικούν. Τέλος οι νέοι άνθρωποι θα μπορούν να παραμείνουν στον τόπο τους να εργαστούν και να ζήσουν, εφόσον θα έχει επιτευχθεί ο στόχος της ανάπτυξης, ζώντας μια ζωή με πραγματική ποιότητα.