Ερώτηση Κοντογεώργου προς τον Υπουργό Παιδείας για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στην Ευρυτανία

1707

Τι απαντά ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου

Νέα ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Ευρυτανίας Κώστας Κοντογεώργος προς τον Υπουργό Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Κώστα Γαβρόγλου, με θέμα αυτή την φορά τις ελλείψεις εκπαιδευτικών που δεν καλύφθηκαν στο 1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται τα μαθήματα μερικών ειδικοτήτων. Συγκεκριμένα, οι ελλείψεις εκπαιδευτικών σε δύο (2) εκπαιδευτικές ειδικότητες ΠΕ83 και δύο (2) εκπαιδευτικές ειδικότητες ΠΕ87.01 ή ΠΕ87.02 οδήγησαν στην μη λειτουργία των τομέων Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού,  Μηχανολογίας,  Πρόνοιας και Ευεξίας. Ο κ. Κοντογεώργος  όμως, θέλοντας να λάβει τις ανάλογες εξηγήσεις για τις αδικίες που συντελούνται εις βάρος των μαθητών και των γονέων του Νομού Ευρυτανίας, όπως αναφέρει, απηύθυνε ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας που αφορούσε τα ίσα δικαιώματα των μαθητών όλης της χώρας, τις δυσλειτουργίες που δημιουργήθηκαν λόγω των ελλείψεων στο 1ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου, καθώς και για τα προβλήματα που θα προκύψουν στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2019 στα εξεταζόμενα μαθήματα που δεν διδάχθηκαν ποτέ.

Η ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Κοντογεώργος έχει ως εξής:

«Γνωρίζετε ότι ο Νομός Ευρυτανίας ανήκει στην Ελληνική Επικράτεια και τα παιδιά του έχουν ίσα δικαιώματα με τα άλλα παιδιά της χώρας;

Πότε σκέφτεστε να αποκαταστήσετε την αδικία σε βάρος των μαθητών και των γονέων τους, σε σχέση με τη εύρυθμη λειτουργία του 1ου ΕΠΑΛ Καρπενησίου και να καλύψετε άμεσα τις ελλείψεις εκπαιδευτικών ειδικοτήτων

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε ώστε  να εξασφαλίσετε ίσες ευκαιρίες στους μαθητές της Γ΄ τάξης που είναι υποψήφιοι στις πανελλαδικές εξετάσεις του 2019 και δεν έχουν διδαχθεί κανένα από τα εξεταζόμενα μαθήματα;»

Η απάντηση Γαβρόγλου

Σε απάντηση της ερώτησης του Βουλευτή Κοντογεώργου προχώρησε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, τονίζοντας ότι μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν στο ΕΠΑΛ Καρπενησίου σαράντα δύο (42) προσλήψεις εκπαιδευτικών γενικής παιδείας και τεσσάρων (4) εκπαιδευτικών ειδικής αγωγής. Πρόσθεσε ακόμη, ότι η αρμοδιότητα κάλυψης των λειτουργικών κενών επαφίεται στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι οποίες με σχετικό έγγραφό τους ανέφεραν ότι τα λειτουργικά κενά στο 1Ο ΕΠΑΛ Καρπενησίου έχουν καλυφθεί. Στο ίδιο έγγραφο αναφέρεται ότι κενά υπάρχουν μετά από παραιτήσεις εκπαιδευτικών στο Κερασοχώρι Ευρυτανίας, ενός Βιολόγου αλλά και στο τμήμα ένταξης του 1ου Γυμνασίου Καρπενησίου ενός εκπαιδευτικού ΠΕ02 και ενός εκπαιδευτικού ΠΕ03. Τέλος, ο Υπουργός Παιδείας έκρινε σκόπιμο να ενημερώσει τον Βουλευτή ότι η συγκρότηση Επιτροπών Παρακολούθησης και Συντονισμού ύλης ανά ΔΔΕ θα έχουν ως έργο την ενημέρωσή τους από κάθε Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση σχετικά με την πορεία ολοκλήρωσης της διδακτέας ύλης, ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην ύλη των πανελλαδικών εξετάσεων.