Παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές

Θερμά υποδέχτηκε το κοινό που παραβρέθηκε στην εκδήλωση παρουσίασης του νέου βιβλίου της Ευρυτάνισσας, Καθηγήτριας του ΕΚΠΑ και πρώην υφυπουργού Παιδείας και Πολιτισμού κας Κέλλυς Μπουρδάρα, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022 και ώρα 20:00 στο Αμφιθέατρο της Βασικής Βιβλιοθήκης, στο Καρπενήσι.

Το βιβλίου με τίτλο «Ευρυτανικά Άτακτα» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ‘ΕΝΝΟΙΑ’, βασίζεται στην ιδέα προσπάθειας για την εκλαΐκευση της επιστημονικής γνώσης μέσω των διδαγμάτων που μας δίνει η ιστορία του κάθε τόπου, προκειμένου αυτή να μπορέσει να αφομοιωθεί αμεσότερα και βαθύτερα από το ευρύ κοινό. Στο επίκεντρο η Ευρυτανία με την σημαντική ιστορία που παρέδωσε στη χώρα.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια των Γιορτών Δάσους του Δήμου Καρπενησίου, με την περιεκτική παρουσίαση του βιβλίου από δύο σπουδαίους ομιλητές, τον κ. Ιωάννη Ταμτζή, Κοσμήτορα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και τον κ. Παναγιώτη Τσούκα, Συμβούλου της Επικρατείας. Μυσταγωγική και η ανάγνωση αποσπασμάτων αυτού από την κ. Μανουσοπούλου, που ταξίδεψε το κοινό ταξιδέψαμε στις σελίδες του βιβλίου. Η κ. Κέλλυ Μπουρδάρα ευχαρίστησε όσους παραβρέθηκαν, τους ομιλητές και ιδιαιτέρως για την παρουσίαση των  ευρυτανικών τραγουδιών τον κ. Αναστάσιο Ηλιόπουλο και ομάδα χορωδών της Βυζαντινής Σχολής, αλλά και για τον συντονισμό της εκδήλωσης την Δρ. Μαρία Παναγιωτοπούλου, Προϊσταμένη των ΓΑΚ Ν. Ευρυτανίας.