Ηχηρό μήνυμα νίκης της ΝΔ και από την Ευρυτανία με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές

1941

Γράφει η: Θωμαΐς Οικονόμου

Ιατρός

Υποψήφια βουλευτής ΝΔ Ευρυτανίας

Το αποτέλεσμα τόσο των ευρωεκλογών, όσο και των εκλογών στις περιφέρειες και στους μεγάλους δήμους, σηματοδοτεί μια ισχυρή αποδοκιμασία της σημερινής κυβέρνησης. Μετά από 4 χρόνια η Ελλάδα πήγε ξανά στις κάλπες και έστειλε ένα καθαρό μήνυμα για την πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος. Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί πλέον την κυρίαρχη πολιτική δύναμη της χώρας με καθολική επικράτηση σε όλες τις ηλικιακές και επαγγελματικές ομάδες Οι πολίτες έδειξαν με την ψήφο τους ότι επιθυμούν μια Ελλάδα καλύτερη, μια Ελλάδα φωτεινότερη. Η αλλαγή αυτή που ήδη ξεκίνησε από προχθές, θα ολοκληρωθεί όπως όλα δείχνουν πολύ σύντομα, μετά τον εξαναγκασμό του κ. Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές.

Η Ευρυτανία, παρά την αξιοσημείωτη αποχή που άγγιξε το 40%, έστειλε το μήνυμα για πολιτική αλλαγή, με τη ΝΔ να προηγείται κατά 10 μονάδες στα αποτελέσματα των Ευρωεκλογών. Βυθισμένη στην δίνη της οικονομικής κρίσης, με τη μεσαία τάξη να αργοπεθαίνει, με τα χωριά ερημωμένα από  νέους ανθρώπους, με ένα σύστημα υγείας υπό κατάρρευση, με τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους να ακροβατούν, αλλά με την ελπίδα να πεθαίνει τελευταία, η Ευρυτανία έδωσε ηχηρό παρόν στην Ευρωπαϊκή οικογένεια και διεκδίκησε μέσα από την ψήφο της το ενδιαφέρον της Πολιτείας, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής της, την οικονομική ανάκαμψη,  την αναβίωση της μεσαίας τάξης και την επιστροφή των νέων Ευρυτάνων στον τόπο τους, μέσα από νέες θέσεις εργασίας. Η Ευρυτανία επιβράβευσε με την ψήφο της τον συνεπή και καθαρό προεκλογικό λόγο της ΝΔ και το πρόγραμμά της και ταυτόχρονα έδωσε ένα ράπισμα διαμαρτυρίας στο ψέμα και την υποκρισία του ΣΥΡΙΖΑ και τις προεκλογικές “ελεημοσύνες” προς τους συνταξιούχους.

Η ΝΔ άντλησε δύναμη από την ετυμηγορία του ελληνικού λαού αλλά δεν θριαμβολόγησε. Άλλωστε οι πολίτες δεν ζητούν πανηγύρια αλλά σκληρή δουλειά. Η Ελλάδα έχει υποστεί πολλά τα τελευταία χρόνια και περιμένει από την επόμενη κυβέρνηση της ΝΔ πολιτικές με αποτελέσματα που θα κάνουν τη ζωή όλων των Ελλήνων καλύτερη. Δεν υπάρχουν κάποιοι που “θα τελειώσουν” κάποιους άλλους, δεν υπάρχουν “πολλοί και λίγοι”. Υπάρχει μόνο η Ελλάδα, υπάρχουν όλες οι Ελληνίδες και όλοι οι Έλληνες.

Η Νέα Δημοκρατία θα εξακολουθήσει να αγωνίζεται, με συγκεκριμένο πρόγραμμα, με εντιμότητα, αλήθεια, συνέπεια και αίσθημα ευθύνης για να κερδίσει την εμπιστοσύνη ακόμη περισσότερων πολιτών, με ορίζοντα τις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Στόχος μας είναι να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους Ελληνες ότι αξίζουμε την ευκαιρία να οδηγήσουμε τη χώρα σε ένα καλύτερο μέλλον.

Στο μικρό πλέον χρονικό διάστημα που απομένει μέχρι τις εθνικές εκλογές, προσωπικός μου στόχος  είναι να πείσω τους Ευρυτάνες συμπατριώτες μου ότι και η Ευρυτανία αξίζει ένα καλύτερο μέλλον. Ότι η μακροπρόθεσμη εφαρμογή του προγράμματος της ΝΔ, σε όλους τους τομείς, θα ευνοήσει και θα αναγεννήσει την Ευρυτανία. Προσωπικό μου στοίχημα είναι να καταφέρω να πείσω όσο περισσότερους Ευρυτάνες μπορώ, να με εμπιστευθούν και να πιστέψουν σε μένα και στο όραμά μου για μια καλύτερη Ευρυτανία. Γιατί όλοι μαζί, πέρα από κόμματα και ιδεολογίες, με αλήθεια, με εντιμότητα, με εργατικότητα και κυρίως με αγάπη για τον τόπο μας, μπορούμε και θα τα καταφέρουμε.